Son Konu

Yabancı Askerlerin Anlatımlarıyla Canakkale

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Yabancı Askerlerin Anlatımlarıyla Canakkale,
Canakkale savaşı Duşman Askerlerin anlatımı,
Canakkalede yaşananlar yabancı askerlerin anlatımıyla,
Canakkale savaşının anlatımı yabancı askerler tarafından,

Bayraklar dalgalanıyor, borular otturuluyor ve dalgalar halinde uzerimize geliyorlardı Ben makinalı tufeği sabitleştirdim ve oturduğum yerde namluyu one ve arkaya cevirerek ateş ediyordum Nişan almıyordum ama ıskalamak olanaksızdı İki yuz metre bile yoktu aramızda Cok kalabalıklar ve arazinin kayalık olması nedeniyle yayılamıyorlardı Bir acıklıktan geliyorlardı uzerimize Biz bu uctaydık ve onlar da oteki uctan geliyorlardı Ben ateş ediyordum, iki numaram mermi şeridini tutuyor ve kutudan yeni şeritler cıkartıyordu Diğerleri tufekleriyle ateş ediyorlardı Ateşin etkisini goremiyorduk, sanki buyuk bir nesneye ateş eder gibiydik Tek tek insanlar yoktu karşınızda Her şey birden sona erdi ve birden onumuzde kimse kalmadı
General Tawshend

Anekdot: Er Joseph Clements
“Avrupa ’da hicbir asker yoktur ki, bu ifadenin altını ciziyorum, Turklerle mukayese edilebilsin Almanların mudafaada gayet iyi oldukları kabul olunabilir Fakat siperlerde onlar dahi Turklerle kıyas edilemez Misal olarak Gelibolu ’yu zikretmek isterim Orada bizim gemi ateşlerimizle buyuk zayiata uğrayan kıtalar, Turk olmasalardı Yerlerinde kalamaz ve derhal değiştirilirlerdi Halbuki Turkler, butun muharebe muddetince yerlerinde kaldılar

“Turklerin icinde iriyarı biri vardı, neredeyse iki metrenin ustunde olmalıydı, bizimki de en az onun kadar iriydi Sanırım prestij icin iri adamlarını secmişlerdi İkisinde de beyaz bayraklar vardı Ve ortada duruyorlardı Ben oluleri gomenlerden biri değildim ama siperin kenarına oturdum ve bir sure sonra yanlarına gidip Turk ’e sığır kavurması ikram ettim Gulumsedi, cok sevinmiş gorundu ve o da bana ipe dizilmiş incir verdi Jacko adını verdiğimiz Turk askerlerinden ben de, bizimkilerin hepsi de pek hoşlanmıştık Onun icin kotu bir soz soylendiğini duymadım, temiz dovuşurlerdi ve dunyanın en cesur insanlarıydı En yoğun ateş karşısında bile durmazlardı, adeta fanatik insanlardı Onlarla ateşkeste karşılaştığımızda cok esaslı insanlar oldukları sonucuna vardık
Anekdot: Er Henry Barnes

Üst Alt