Son Konu

Yağlı Trakya Turşusu

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Yağlı Trakya Turşusu (Çabuk Turşu) Tarifi İçin Malzemeler

1 kg turşuluk biber ( Balık biberi, kıl biber, körüklü kıl biber, top biber süs (çiçek) biberi vs ) 1 baş sarımsak 1 büyük su bardağı sirke 1 büyük su bardağı sıvı yağ 1 dolu yemek kaşığı turşuluk kalın tuz 2 büyük su bardağı su Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 15dk
Yağlı Trakya Turşusu (Çabuk Turşu) Tarifi Yapılışı

Trakya’mın muhteşem turşularından bir tanesi daha
Yağlı Sirkeli Biber
Harika bir turşu düğün yemeklerimizin vazgeçilmezi en en sevilen şipşak hazır oluyor ve yemeğe başlanıyor
Büyükçe bir tencereye yağ, sirke, tuz ve su konulup karıştırılır Orta ateşte kaynamaya bırakılır Bu sırada biberler harcı edilir Yerken nasıl olmasını istiyorsanız o şekilde kesebilirsiniz kesme işi size kalmış Ben küçük çiçek biberleri ve kul biberlerin sadece saplarını kesiyorum sap ile turşu yapmıyorum yerken de çok iyi oluyor Normal turşuluk kaba biberleri 2 ye veya 3 e bölebilirsiniz Dilim dilim de yapabilirsiniz nasıl isterseniz Sirkeli yağlı su kaynamaya başlayınca biberler konulur ve arada delikli kevgir kaşık ile alt üstü edilip karıştırılır Rengi sararınca kaşık ile süzdürülür ve biberler bir tepsiye alınır Soyulup hazır edilmiş sarımsaklar biberlerin üzerine dilimlenir ve harmanlanır İsterseniz biraz maydanoz kıyıp koyabilirsiniz yada en son biberleri kavanoza koyunca üzerine birkaç dal maydanoz koyabilirsiniz
Ilındıktan sonra uygun kavanoza konulur ve ılınmış olan suyu da üzerine dökülüp kavanoz sıkıca kapatılarak buz dolabına kaldırılır
İster 1 gün sonra hemen yemeye başlayın, ister kışlık yapın dolapta uzun süre muhafaza edebilirsiniz
Turşuluk Kalın Tuz; Marketlerde, köy bakkalları marketlerinde satılıyor Kar gibi bir tuz ismi de kar beyaz iyotlu tuz yazıyor üzerinde Eğer normal tuz kullanacaksanız az daha fazla koymanızı tavsiye ederim AFİYET OLSUN

Üst Alt