Teravih namazını cemaatla kılmak sünnet-i kifâyedir. Bir memlekette yahut bir mahallede oturan insanların bir kısmı teravihi mescidlerde cemaatle kılarlarsa teravihi cemaatla kılma sünneti yerine getirilmiş olur. Bu durumda başkaları için teravihi tek başına kılmak câiz olur.
Yatsıyla birlikte teravih namazı nasıl kılınır?
İlk önce yatsı namazının sünneti kılınır ardından yatsı namazının farzı kılınır. Farzın ardından yatsı namazının son 2 rekat sünneti kılınır. Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazlarının 2'şer rekat olarak kılınmasını tavsiye etmişse de 4'er rekat olarak da kılınmaktadır.
Teravih namazı Yatsıyla birlikte toplam kaç rekât kılınmalıdır?
Teravih namazı 20 rekattan oluşur ve yatsı namazının illk dört rekat sünneti, dört rekat farzı ve iki rekat son sünneti kılındıktan sonra iki rekat veya dört rekata bir selam verilerek kılınır. İşte adım adım teravih namazı kılınışı…
Teravih namazı tek başına kaç rekât kılınır?
Teravih namazı camilerde genellikle 20 rekat olarak kılınmaktadır. 4 rekatta bir selam verilerek kılınana teravih namazı 5 selamda tamamlanır. Teravih namazı yatsı namazının ardından vitir namazından önce kılınır. Böylelikle yatsı, teravih ve vitir namazı ile kılınan rekat sayısı 33 olur.
Teravih namazı cemaat olmadan kılınır mı?
Nafile namazların tek başına kılınması daha faziletli olduğu halde, teravih namazının cemaatle kılınması Hz. Peygamber (s.a.s.)'in uygulaması ile sabittir.
Teravih namazı kılmak günah mı?
Vaktinde kılınmayan teravih namazı sonradan kaza edilmez. Teravih namazının tamamı tek namaz hükmünde olduğundan bu namaz için baştan bir niyet yeterli ise de aralarda verilen selamdan sonra namazdan çıkılmış olduğundan yeniden namaza başlarken tekrar niyet edilmesi ihtiyata daha uygundur.
Teravih namazı saat kaça kadar kılınır diyanet?
Teravih namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar, sabah namazı vakti girinceye kadar devam eder.
Teravih namazı 10 rekâtta bir selam verilerek kılınır mı?
Teravih namazı, iki rekâtta bir ya da dört rekâtta bir selam verilerek toplamda yirmi rekât olarak kılınır. Hasta veya yorgun olanlar, yirmi rekâtın tamamını kılmakta zorlanırlarsa, bu fazileti kaçırmamak için teravih namazını sekiz rekât olarak da kılabilirler.