Son Konu

Yardımlaşma ile ilgili kısa hikaye ornekleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Yardımlaşma ile ilgili kısa hikaye
imagesyardimlasmaileilgilikisahikayeornekleri5aee6a5d8e52d
Mert ve Ali okuldan iki iyi arkadaş oldukları gibi okul cıkışlarında da birlikte oynarlardı Bu ikili derslerini birlikte yapar beraber vakit gecirirlerdi Okul sonrası Alilere odev yapmaya giden Mert onunla birlikte ders calışmaya başladı

Ali Matematik dersinde biraz sıkıntı yaşıyordu İki bilinmeyenli denklemleri cozmekte zorlanan Aliye Mert bu konuda yardım etmeye karar verdi Aliye konuyu iyice anlatan Mert ornek sorular cozerek anlamasına yardım etti Bilgisini Aliyle paylaşan Mert ornek bir davranış gostermiş olduğu icin Ali ona minnettardı

Ali bu davranışından dolayı ona en guzel oyuncaklarından birini hediye etmeye karar verdi Senelerdir odasından ayırmadığı minik ayıcığı Merte verdi İki arkadaş sıkı bir dostluk kurmuşlardı Ali ve Mertin hikayesinde dostluk, paylaşma ve yardımlaşma ile ilgili olayları inceledik umarım işinze yarar

Yardımlaşma ile ilgili diğer bir hikayemiz

Cok calışkan ve diğer tum hayvanlardan daha buyuk azme sahip bir karınca vardı Bir gun yuvasında hic yiyecek kalmadı ve acilen gidip yiyecek bulması gerekti
Karınca kucuk bir ciftlikte yaşamaktaydı ve derhal yuvasından cıkıp kucuk adımlarla yuva aramaya koyuldu

Ciftcinin buğdayları cuvala doldurduğunu gordu Bu onun icin guzel bir yiyecekti fakat taşıması icin cok buyuk taneleri vardı Birden orada gezmekte olan tavşanı gordu Tavşandan yardım istediyse de karşılık bulamadı cunku tavşan dinlendiğini soylemişti
Sonra tavuğu gordu Tavuk yardım etmeyi kabul etti

Kış geldiğinde yiyecek bulmak cok zor olmuştu Yiyeceklerini yazdan biriktiren karınca rahat etmişti Rahat etmesini sağlayan tavuğu da hic unutmadı ve o buğdaylardan ona vererek onun da karnını doyurdu

Üst Alt