Son Konu

Yaş Pasta

klimaci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
yas-pasta.jpg

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;
  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1,5 su bardağı un
Kreması için;
  • 1 paket muzlu puding
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 1 muz
  • Çikolatalı draje
Üstü için;
  • Kakaolu kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket sütlü çikolata
  • Sade kremşanti
  • Topitanem
  • Pasta süsü

Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak kremasını hazırlayalım. Pudingi arkasında yazan tarifteki sütten 1 su bardağı eksik koydum daha kıvamlı olması için.
  2. Pudingi pişirin. Sıcakken içine 1 paket çikolata ekleyip karıştırın. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra içine 1 adet muzu küçük küçük doğrayıp ekleyin. Ayrıca üzümlü çikolata da ekledim.
  4. Pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri 7-8 dakika mikserle çırpın. Sıcak su ve sıvı yağ ekleyin. Unu kakaoyu nişastayı eleyerek ekleyin. Kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına verin. Yaklaşık 40 dakikada pişecektir. Fırından çıkarmadan kürdan ile kontrol edin. Pişmişse çıkarın soğusun.
  6. Bu arada kremşantiyi çırpıp dolaba kaldırın.
  7. Soğuyan pandispanyayı 3 e bölün. İlk katı pasta tabanına yerleştirin kremanın yarısını ilk katın üstüne döküp eşit şekilde yayın.
  8. İkinci pandispanya kekini de yerleştirin kalan kremayı bu kata dökün. En son katı da yerleştirip kremşanti ile kaplayın. Benmari usulü çikolata eritip kenar kısımlarından sıkın altlara akacaktır.
  9. Sade kremşantiyi çırpıp pastanın kenarına yıldız uçlu duyla süsleyin. Topitanemle yada istediğiniz pasta süsüyle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ortasına çikolata rendeledim. Görüntüsü tadı şahane oldu. Herkes hazır sandı Deneyeceklere şimdiden keyifli ve kolay gelmesini diliyorum Afiyet olsun
Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt