bilgiliadam
Yeni Üye
Yaşamla İlgili Anlamlı Sozler
Hayatla İlgili Anlamlı Sozler
Calıştırdığımız insanlara iyi davrandığımızda, onların da muşteriye iyi davrandıklarını oğrendim
Kiminle evleneceğim kararının, hayatta verilen en onemli karar olduğunu oğrendim
Hayatta her zaman bir son tren olduğunu duşundum fakat; yıllar icerisinde bu son trenin hic gelmediğini oğrendim
Emek olmadan yemek olmayacağını duşundum ve buna inandım Sonra bir baktım ki; emeksizde yemek oluyormuş bunu da oğrendim
Dostuma gulumsedim, daha arkamı donduğumde onu bana gulerken gordum
Hayatın sarp ve dikenli yolları olmuyormuş, bu yollarda gezdikce yolları sarp ve dikenli yapan insanlar oluyormuş Ve sucu ne yazık ki hayata atıyorlarmış
Her şey iyi olacak diye duşunduk, sonunda bir baktık ki, uşuttuk
İyilikten zarar gelmeyeceğini oğrettiler; fakat; arkamızdan enayi denileceğini ne yazık ki; oğretmediler
Nereye gideceğini bilmiyorsan bu hayatta durakların cok olur
Neyi arayacağını bilmiyorsan bu hayatta, gocebe kuşlar gibi oradan oraya savrulursun
Nedensiz gidişlerin ardında mutlaka vardır bir gercek acıklama
Gulerken hep ne zaman ağlayacağımı merak ettim
Kimse istediği icin ağlamadı bu dunyada
Kaderin cilvesi dediler, bukalemun gibi hep renk değiştirdiler
Arkadaşlıkların, dostlukların en başında saygı yureklere kok salmalıdır Koku guclu olan yureklerde sevgi yeşermeye başlamalıdır
Mutluluk kapısı kapandığı zaman bir gun mutlaka bir diğeri acılır, fakat kapalı kapıya o kadar cok bakarız ki, yeni acılan kapıyı goremeyiz
Ne istiyorsanız onun hayalini kurun Gitmek istediğiniz yere gidin Olmak istediğinizi olun Cunku sadece bir hayatınız var Ve butun yapmak istediklerinizi yapmak icin sadece bir şansınız var
Cehaletle deha arasındaki gercek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hicbir sınırı yoktur
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur
Ruyaları gercekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır
Boş zaman yoktur boşa gecen zaman vardır
Acınmaktansa kıskanılmak daha iyidir
Doğruluk sonsuzluğun guneşidir Nasıl olsa doğar
Biz, ilhamlarımızı, gokten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz
Hayat, duygulananlar icin bir trajedi, duşunenler icin bir komedidir
Hayat, iki dipsiz karanlık ortasında bir kibrit alevidir
Hayat, insana bağışlanmış değil, odunc verilmiştir
Hayat kendiliğinden ne iyi, ne kotudur; Ona iyiliği kotuluğu katan sizsiniz
Hayat bir tiyatro gibidir, en kotu insanlar en iyi yerde otururlar
Hayat mucadeleden ibarettir Bundan dolayı hayatta yalnız iki şey vardır, galip olmak, mağlup olmamak
Hayat, uzun bir insanlık dersidir
Hayat uc gunden ibarettir; dun, bugun, yarın
Hayat yaşla değil, yaşamakla anlaşılır
Hayat, zafer değil, savaştır
Hayatın değeri uzun yaşanmasında değil, iyi yaşanmasındadır
Hayatın gayesi calışmaktır; aksi takdirde gaye diye bir şey yoktur
Hayatın her anı bir karar zamanıdır
Hayatta rovanş yoktur
Yaşamda en onemli şey kazanclarımızı kullanmak değildir Bunu herkes yapar Asıl onemli olan kayıplarımızdan kazanc sağlamamızdır Bu zeka gerektirir; akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur
Dunyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır Kimilerini yenilgi yıkar , kimileriyse zaferle kuculur, bayağılaşırlar Buyukluk, hem yenilgiyi, hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar
Aşktan korkmak, yaşamdan korkmak demektir ve yaşamdan korkanlar şimdiden uc kez olmuşlerdir
İki tur insan daima actır Biri bilimi arayan, diğeri de parayı
Bir daha asla deme! Cunku yalan soylersin
Bazı şeyler nedensiz de guzeldir, neden aradığınız zaman, onu bulursunuz, ama guzelliğini yitirirsiniz
Bildiğim en iyi şey, zamanla oğreneceğimdir
Bir şeyi cok onceden beri biliyorsan, gecirdiği değişikliklerden haberin yok demektir
Hayatla İlgili Anlamlı Sozler
Calıştırdığımız insanlara iyi davrandığımızda, onların da muşteriye iyi davrandıklarını oğrendim
Kiminle evleneceğim kararının, hayatta verilen en onemli karar olduğunu oğrendim
Hayatta her zaman bir son tren olduğunu duşundum fakat; yıllar icerisinde bu son trenin hic gelmediğini oğrendim
Emek olmadan yemek olmayacağını duşundum ve buna inandım Sonra bir baktım ki; emeksizde yemek oluyormuş bunu da oğrendim
Dostuma gulumsedim, daha arkamı donduğumde onu bana gulerken gordum
Hayatın sarp ve dikenli yolları olmuyormuş, bu yollarda gezdikce yolları sarp ve dikenli yapan insanlar oluyormuş Ve sucu ne yazık ki hayata atıyorlarmış
Her şey iyi olacak diye duşunduk, sonunda bir baktık ki, uşuttuk
İyilikten zarar gelmeyeceğini oğrettiler; fakat; arkamızdan enayi denileceğini ne yazık ki; oğretmediler
Nereye gideceğini bilmiyorsan bu hayatta durakların cok olur
Neyi arayacağını bilmiyorsan bu hayatta, gocebe kuşlar gibi oradan oraya savrulursun
Nedensiz gidişlerin ardında mutlaka vardır bir gercek acıklama
Gulerken hep ne zaman ağlayacağımı merak ettim
Kimse istediği icin ağlamadı bu dunyada
Kaderin cilvesi dediler, bukalemun gibi hep renk değiştirdiler
Arkadaşlıkların, dostlukların en başında saygı yureklere kok salmalıdır Koku guclu olan yureklerde sevgi yeşermeye başlamalıdır
Mutluluk kapısı kapandığı zaman bir gun mutlaka bir diğeri acılır, fakat kapalı kapıya o kadar cok bakarız ki, yeni acılan kapıyı goremeyiz
Ne istiyorsanız onun hayalini kurun Gitmek istediğiniz yere gidin Olmak istediğinizi olun Cunku sadece bir hayatınız var Ve butun yapmak istediklerinizi yapmak icin sadece bir şansınız var
Cehaletle deha arasındaki gercek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hicbir sınırı yoktur
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur
Ruyaları gercekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır
Boş zaman yoktur boşa gecen zaman vardır
Acınmaktansa kıskanılmak daha iyidir
Biz, ilhamlarımızı, gokten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz
Hayat, duygulananlar icin bir trajedi, duşunenler icin bir komedidir
Hayat, iki dipsiz karanlık ortasında bir kibrit alevidir
Hayat, insana bağışlanmış değil, odunc verilmiştir
Hayat kendiliğinden ne iyi, ne kotudur; Ona iyiliği kotuluğu katan sizsiniz
Hayat bir tiyatro gibidir, en kotu insanlar en iyi yerde otururlar
Hayat mucadeleden ibarettir Bundan dolayı hayatta yalnız iki şey vardır, galip olmak, mağlup olmamak
Hayat, uzun bir insanlık dersidir
Hayat uc gunden ibarettir; dun, bugun, yarın
Hayat yaşla değil, yaşamakla anlaşılır
Hayat, zafer değil, savaştır
Hayatın değeri uzun yaşanmasında değil, iyi yaşanmasındadır
Hayatın gayesi calışmaktır; aksi takdirde gaye diye bir şey yoktur
Hayatın her anı bir karar zamanıdır
Hayatta rovanş yoktur
Yaşamda en onemli şey kazanclarımızı kullanmak değildir Bunu herkes yapar Asıl onemli olan kayıplarımızdan kazanc sağlamamızdır Bu zeka gerektirir; akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur
Dunyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır Kimilerini yenilgi yıkar , kimileriyse zaferle kuculur, bayağılaşırlar Buyukluk, hem yenilgiyi, hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar
Aşktan korkmak, yaşamdan korkmak demektir ve yaşamdan korkanlar şimdiden uc kez olmuşlerdir
İki tur insan daima actır Biri bilimi arayan, diğeri de parayı
Bir daha asla deme! Cunku yalan soylersin
Bazı şeyler nedensiz de guzeldir, neden aradığınız zaman, onu bulursunuz, ama guzelliğini yitirirsiniz
Bildiğim en iyi şey, zamanla oğreneceğimdir
Bir şeyi cok onceden beri biliyorsan, gecirdiği değişikliklerden haberin yok demektir