Lucida Handwriting, Cursive Times New Roman, Times, Serif Times New Roman, Times, Serifimagesyasayanolulerasklayanandiriler5b073f10c3df6
Lucida Handwriting, Cursive Times New Roman, Times, Serif Times New Roman, Times, SerifDuş'un Duş'un ki Duş'ebil Duş'ki Duş'leyebil Duş'leyebil ki Duş ol Duş'uşlerinden, duş yapan ben Duş'undurtme duş'tuklerinle Duş'tum duş peşine Duş peşime imagesyasayanolulerasklayanandiriler5b073f11d664aimagesyasayanolulerasklayanandiriler5b073f11d664a
İcindeki ateş gozlerinden okunuyordu Fatihin Oğrencim değil arkadaşımdı Yıllardır oğrencilerimle ilk tanıştığım derste once arkadaşım sonra oğrencimsiniz diyordum Fatih de arkadaşımdı
Yanıyorum hocam!! dedi
Bahsettiği yangının yurek yangını olduğunu anladım
Elifi olmayan Elifini kaybetmiş bir fetihim ben!! dedi Hicbir şey anlamamıştım Sonra onundeki kağıda Arapca fethkelimesini yazdı
Bak hocam bu kelimenin icinde Elif olmadığı surece Fatih olmuyor Bende Elifsiz Fatih olamayacağım Ben bende değilim hocam Nereye baksam onu goruyorum Yerde Elif, gokte Elif, kağıtta Elif, defterde Elif, kitapta Elif Sağımda Elif, solumda Elif Bazen nefesim kesiliyor hocam Ne yapacağımı bilmiyorum
İcindeki yangınla yazdığı şiirleri okuyordu En hoşuma gideni ise Gozumde oylesine tutuyorsun ki; dumandan hicbir şey goremez oldum cumlesiydi
O şiirlerini okuyup icine dokerken ben aşkı duşundum
Genclerde aşk olmamalı mıydı??
~~~~
Canakkale şehitlerini metrekareye 6 bin mermi duşerken mermilerin icine daldıran aşk değil miydi??
Ulubatlı Hasanı vucuduna saplanan oklara rağmen elindeki bayrakla surlara koşturan aşk değil miydi??
Fatihe Ya İstanbul beni alır ya da ben İstanbulu alırım dedirten gemileri karadan yurutturen aşk değil miydi??
Seyit Cavuşa 250 kiloyu Allah diyerek kaldırtan aşk değil miydi??
Anam babam sana feda olsun Ya RasUlAllah diyen Musab bin Umeyr aşık olmasaydı vucudu sadece parmaklarından tanınacak kadar parca parca oluncaya kadar savaşır mıydı??
Kaysı Mecnun eden, collere duşuren, Leyla Leyla derken Mevlayı bulduran aşk değil miydi??
Aşkla donmeyen olume gulemez
Olumu kavuşmaya benzetip olum gununu bayram ilan eden Mevlana aşık değil miydi??
Aşkla yanmayan yazamaz
Mehmet Akif yanmasaydı İstiklal Marşını yazabilir miydi??
Aşkla yanmayan sevemez
Alemlere rahmet olarak yaratılana Allahın sevgilisi anlamında Habibullah demiyor muyuz??
Aşkla yanmayan olemez
Ulubatlı Hasan yanmasaydı olumune koşabilir miydi??
Aşkla yanmayan yaşayamaz da
Dipdiri meyyit demiyor mu Allah??
Duşunsenize Goz kapaklarımın icine resmini mi yapıştırdın ey Guzel!! Gozlerimi her kapatışta seni goruyorum diyen genc, insanlık icin calışma idealine kavuşursa neler yapmaz??
Duşunsenize sarmaşık kelimesiyle aynı kokten turemiş aşkla bayrağına sarılan bir genc bayrağı icin neler yapmaz??
Duşunsenize Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şuheda fışkıracak toprağı sıksan şuheda mısraları yureğine aşkla işlemiş bir genc toprağı icin neler yapmaz??
Duşunsenize; Selahaddin Eyyubi imanıyla İslamın ilk kıblesi Mescidi Aksaya aşık olmuş bir genc dini icin neler yapmaz??
Duşunsenize; gozyaşlarını itfaiyeciye benzeten, yurek yangınını sondurememekten bahseden bir genc Allah icin yanmaya Allah icin ağlamaya başlarsa neler yapmaz??
Şimdi ki genclerde boylesi aşklar ne gezer demeyin Cok uzağa değil, Kıbrıs Barış
Harekatı'na gidin Beşparmak Dağları'na Allah Allah diye cıkan gencler şimdi ki genclere cok benziyordu aslında Yeter ki ellerinden tutacak birileri, aşklarını ateşleyerek onları doğru hedefe goturecek buyukleri olsun
Siz o zaman gorun Leyla aşıklarının Mevla aşkıyla neler yapabildiğini
Bizler genclerdeki aşkı oldurmeye calışırsak başkaları o boşluğu başka ile doldurur Fıtratta var olan aşk terbiye suzgecinden gecmezse terbiyesiz oluyor
Yaradan sevmeye musaade etmeyecek olsaydı sevme duygusunu yaratır mıydı??
Genclerdeki aşkı oldurmeyin, eğitin
Yaşayan olulere değil, aşkla yanan dirilere ihtiyacımız var