M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 6 Eki 2024 #1 Yaz Kızartması (Fırında) Tanımı İçin Materyaller 2 adet patlıcan 2 adet patates 2 küçük soğan 2 adet yeşil biber Baharat 3 adet domates 2 diş sarımsak Yaz Kızartması (Fırında) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır 2 patlıcan 2 biber 3 patates kullandım patlıcan 30 dk öncesinden alacalı bir biçimde soyulup tuzlu suda bekletilir. Daha sonra patlıcan ve patates küp halde kesilir. Biberleri ve soğanı gelişi hoş doğradım Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hepsini koyup 3 yemek kaşığı sıvı yağ, baharat olarak tuz karabiber kimyon ve kuru biber kullandım. Hepsini bir hoş harmanlayıp fırına gönderdim 40- 45 dk kadar fırında kaldıktan sonra domates sosuna geçtim. Domatesleri de küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pişmeye bıraktım. Hafif yumuşadıktan sonra 2 dış sarımsak rendeleyip tekrar tıpkı baharatları ekleyip pişmeye bıraktım. Sosumuzda hazır olunca fırından çıkan sebzelerimizi tabağa koyup üstüne sosumuzu döküyoruz yemeğimiz hazır. Afiyetle yiyin )
Yaz Kızartması (Fırında) Tanımı İçin Materyaller 2 adet patlıcan 2 adet patates 2 küçük soğan 2 adet yeşil biber Baharat 3 adet domates 2 diş sarımsak Yaz Kızartması (Fırında) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır 2 patlıcan 2 biber 3 patates kullandım patlıcan 30 dk öncesinden alacalı bir biçimde soyulup tuzlu suda bekletilir. Daha sonra patlıcan ve patates küp halde kesilir. Biberleri ve soğanı gelişi hoş doğradım Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hepsini koyup 3 yemek kaşığı sıvı yağ, baharat olarak tuz karabiber kimyon ve kuru biber kullandım. Hepsini bir hoş harmanlayıp fırına gönderdim 40- 45 dk kadar fırında kaldıktan sonra domates sosuna geçtim. Domatesleri de küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pişmeye bıraktım. Hafif yumuşadıktan sonra 2 dış sarımsak rendeleyip tekrar tıpkı baharatları ekleyip pişmeye bıraktım. Sosumuzda hazır olunca fırından çıkan sebzelerimizi tabağa koyup üstüne sosumuzu döküyoruz yemeğimiz hazır. Afiyetle yiyin )