Şubat 2019 döneminde atanan öğretmenlerin dikkatine!
2019 şubatta yeni atanan öğretmenlerin ilk maaşı ve öğretim yılına hazırlık ödeneğine ilişkin teferruat açıklandıYeni atanan öğretmenler yıl başında bahşedilen eğitimöğretime hazırlık ödeneğinden faydalanabiliyorlar İşte konuyla ilgili teferruatlar şöyle;
Yeni atanan öğretmenlerin birincil maaşı
Devlet memurları, maaşlarını peşin olarak alırlarYani bir öğretmenin ayın 15'inde aldığı maaş, içinde bulunduğu
aydan diğer ayın 15'ine dek olan bölümde çalışacağı günlerin ücretinin peşin olarak verilmiş halidir
Yeni atanan bir öğretmenimizin 6 Şubat 2019 Pazartesi günü başladığını kabul edersek;
öğretmenimiz 615 Şubat tarihleri arasındaki ücretini alacaktır Buna ilave olarak da yine 1 aylık maaşını peşin olarak alacaktır Yani gün hesabıyla bu öğretmenimiz 15 Şubat takriben 39 jurnal maaşını elde edecektir
Öğretim yılına hazırlık ödeneği
''657 sayılı kanunun ilave 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği Bakanlar Kurulu kararı aranmaksızın 570 Türk Lirası olarak ödenir
Bu ödeme; öğretim yılının başladığı aydan sonradan ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i, birinci dönem ders yılından daha sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara %50'si oranında yapılır'' Bu kanun gereğince , yeni atanan öğretmenlerimiz %50 oranında öğretim yılına hazırlık ödeneği alacaklardır Bu da az kalsın 285 Türk Lirası'na eşit gelmektedir
Yeni atanan öğretmenler maaşlarını Şubat 9 'da göreve başlarlarsa ayın 15'inde, sonra başlarlarsa ilave maaş yapılarak ödenebilir Öğretim yılına hazırlık ödeneği de ödenekler geldiğinde 285 TL bordrolar düzenlenerek en geç 1520 gün içerisinde yapılarak ilgililerin hesabına aktarılır *