Son Konu

Yeni Bir Sanatçımı geliyorr

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Yeni Bir Sanatçımı geliyorr ünlü popçu Rafet El Roman ile kamera karşısına geçen Yusuf Güney nereden nereye doğru gidiyor yıldızımı parlıyor KAMYON ŞOFÖRÜYDÜ! 1548633337 1548633337 yenibirsanatcimigeliyorr5c4e4501cc5f0yenibirsanatcimigeliyorr5c4e4501cc5f0 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshaberrafet10mart&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg RAFET EL ROMAN’LA DÜET YAPTIĞI “AŞKI YIKINTI ŞARKISIYLA SES GETİREN YUSUF GÜNEY, KAMYON ŞOFÖRLÜĞÜNDEN MÜZİSYENLİĞE UZANAN ÖYKÜSÜNÜ KELEBEK’E ANLATTI “Kebapçılık, baklavacılık ve kamyon şoförlüğü yaptım Rafet’le tanışmam, hayatımın dönüm noktası oldu Birazcık yorgun görünüyorsunuz, albüm mü yordu sizi? Albüm yok fakat klip fazla yordu Londra’da çektik, sıkıcı geçti Londra’da pazarlama müdürlüğü gibi bir statüdeyken nasıl oldu da müziğe antre yaptınız? Ben bu konuda çok şanslıyım çünkü piyasada çoğu insan iş yapamazken benim arkamda Rafet El Roman gibi büyük bir desteğim oldu Bedensel, manevi her konuda bana takviye oldu Benim aklımda müzik yoktu gerçekte Her şey Rafet El Roman’la tanıştıktan daha sonra başladı Garip bir tanışma hikâyeniz var, anlatır mısınız biraz? 5 Haziran 2005 tarihinde Rafet El Roman’ın, Londra’da konseri vardı O gün bununla beraber benim doğum günümdü Bir şekilde yanına gittim ve müzikle ilgilendiğimi söyledim şimdi albümde olan 10 şarkı “Canımdın Seni okudum ? Defalarca böyle beste yapıyor muydunuz? Müzikle ilgilenmiyordum dediniz ya hemen şimdi? Evet, pek söyledim Ben sırf Rafet El Roman’la tanışabilmek için beste yaptım Küçüklüğümden beri onun hayranıydım Şarkılarını her zaman ezbere bilirdim Merak ediyordum nasıl bir insan diye, bu nedenle tanıştım ? Sonradan ne oldu? Numarasını verdi bana “10 tane demo hazırla daha sonra beni ara, buluşalım başlayalım dedi O Kadar inanmadım doğrusu, eve gittim Bir yana da ikiüç ay içerisinde diğer şarkıları yaptım İstanbul’da buluştuk, dinlettim 2005’in sonlarıydı fazla beğendi fakat amatör olduğum için “Geliştirmemiz lazım seni dedi Minik küçük Londra’da sahne almaya başladım ve bu nedenle müziğe giriş yaptım derhal kaç yaşındasınız? 24 id PİLOT EDINMEK İSTİYORUM 21 yaşındayken pazarlama müdürü nasıl oldunuz? Önce kamyon şoförüydüm çalıştığım şirkette Ondan önce de kebapçılık, baklavacılık yaptım O süre birazcık daha başa dönelim, Londra’ya gidişiniz nasıl oldu ve çalışmaya nasıl başladınız? 14 yaşındayken Trabzon’dan çıkıp Londra’ya gittim Babam orada çalışıyordu ve bizi yanına aldı Okulu adamak zorunda kaldım lakin İngiltere’de dışarıdan okudum 16 yaşındayken iş hayatına başladım ilk olarak kebapçıda başladım, daha sonra dayımın yanına baklavacıya girdim, barmenlik yaptım, emniyet görevlisi oldum süper markette Son olarak da 20 yaşımdayken bir şirkette sürücü olarak kamyonla mal taşıyordum Beşaltı ay boyunca işi kaptım küçük marketlerle çalışıyorduk Ben küçük marketlerle amaçlamak yerine bir kaç tane büyük market bağlayayım daha çok kazanırız, ben de çok yorulmam diye düşündüm Sonradan müsade günlerimde de aracı istedim ve büyük market avına çıktım Böyle böyle şirketin kazancını ikiye katladım Patronlar da bu başarıyı görünce eğitimini almadığım halde beni pazarlama müdürü yaptılar Müzisyen olacağım deyince ne yaptı patronlarınız? Bir şey yapmadılar Ben zaten ayrıca işimi yapıp keza de bir yandan pilotluk kursuna gidiyordum Bu yüzden hep alışkınlardı başka işlerle uğraşmama ? Pilot musunuz? Şoförlüğe başlamadan önce pilotluğa başladım Küçük uçaklarda 18 saatlik uçuş deneyimim var Uçağı bayağı güzel kaldırıyorum, uçuruyorum, inişte biraz zorlanıyorum Çünkü benim bindiğim uçaklarda radar olmadığı için kule ile iletişim halinde pisti buluyorsun bu da güç oluyor Benim kafamdaki tek şey pilot olmaktı Şu an müzikle uğraşmasaydım belirlenmiş olun pilot olmuştum Derhal bu isteğimi birazcık erteliyorum Şans olursa ileride devam edeceğim ŞARKILARIMI BİR KİŞİYE YAZDIM Müzik haricinde bu değin bambaşka noktalarda işler yapmış olmanız garip Müzik konusunda yeteneğiniz de varmış dahası, niçin daha önce ortaya çıkmadı bu yönünüz, güvenmiyor muydunuz kendinize? Güvenmemek yok ama yapabileceğime inanmıyordum “Ben o şaşalı yaşama giremem, yapamam diyordum Bakmayın hemen böyle olduğuma ben çok çekingen bir insandım Bir kişinin yanına gidip şarkı söyleyemezdim Nasıl oldu da Rafet El Roman’ın yanına gidip şarkı söylediniz o süre? İşte aniden hayatımda dönüm noktası oldu Bir güven geldi bana Neden defalarca “aşk acısı çeken adam şarkılarınız var? Çünkü aşk acısı çektik Bu şarkıların tümü bir kişiye mi yapıldı? Evet, bir kişi oldu Peki, biliyor mu şarkıları ona yazdığınızı? Bazılarını biliyor şimdi bir çalgı çalıyor musunuz? Değil çalmıyorum Daha önce uğraştığım tek müzik neydi biliyor musunuz? Nokia’nın eski 3310 telefonları vardı Onlarda melodi yapma programı vardı Ben kafadan, tuşları kullanarak melodi yapıyordum Mesela Tarkan’ın “Kuzu Kuzusu çıktığı anda ben onu telefonla melodiye çevirmiştim Nasıl yani sadece 3310 mu çalıyorsunuz? Evet, şaka bir yana sırf kulaktan çıkartıyordum diğer taraftan yakında gitar çalacağım Onun dersini alacağım Londra’dayken Rafet El Roman dışında tanışmak istediğiniz isimler oldu mu? Sibel Can olsun, Sezen Aksu olsun onlarla tanışmak istemiştim; fakat olmadı “Aşkı Virane şarkısıyla Rafet El Roman’a eşlik eden ayrı bir ses olarak tanıdık Yusuf Güney’i “Bir Sevda Masalı adlı albümüyle artık şarkılarını tek başına söyleyen Güney’in garip bir hayat hikâyesi var Londra’da 21 yaşındayken kamyon şoförlüğünden pazarlama müdürlüğüne yükselmiş Hedefinde ise pilot elde etmek varmış Hemen müzik yolculuğuna çıkan Güney, “Aklımda müzik yoktu diyor Önce ilgilenmedim, sesini duyunca  

Üst Alt