Gelir Vergisi Kanunu ile Birtakım Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Kararında Kararname'de değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
Kabul edilen teklif nazaran, Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği üyelerinin vazife müddeti iki yıldan üç yıla çıkarılıyor.
Devlet Gereç Ofisi idareler ismine gerçekleştireceği taşıt alımı, taşıt kiralama, akaryakıt alımı ile ilaç, tıbbi gereç ve tıbbi aygıt alımlarında Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen nakdî limiti uygulanmayacak.
Bakan ve Cumhurbaşkanı tarafından arttırılan net borç fiyatına 70 milyar TL ek edilerek uygulanabilecek. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Denetleme ve Düzenleme Kurumu kurulacak.
Teklife nazaran, internet alanında reklam alanlar, müzik, görüntü, oyun satışı Dijital Hizmet Vergisi’ne tabi ve vergi oranı yüzde 7.5 olacak. Türkiye’de elde edilen hasılatı 20 milyon TL yahut dünya genelinde 750 milyon euro az olanlar vergiden muaf olacak.
Teklifle kiralama yoluyla edinilen binek arabaların her birine ait aylık kira bedelinin 5 bin 500 TL’ye kadarlık kısmı ile binek arabalarının iktisabına ait özel tüketim vergisi ve KDV toplamının en fazla 115 bin TL’ye kadarlık kısmı sarfiyat olarak dikkate alınabilecek.
Teklifle gelir vergisi tarifesine yeni dilim eklenerek üst dilim yüzde 35’ten yüzde 40’a çıkarılacak. Böylelikle 500 bin lira ve üzerinde çıkar elde edenler yüzde 40 oranında gelir vergisi verecek.
Teklifle Kıymetli konut vergisi ismi altında vergi getiriliyor. 5 milyon TL ile 7 milyon 500 bin TL ortasında kıymetinde meskeni nitelikli taşınmazlardan binde 3, 7 milyon 500 bin TL ile 10 milyon TL ortasında olanlar binde 6 ve 10 milyon TL’yi aşanlar için binde 10 vergi ödenecek.