Windows 11 için tekrar tasarlanan Microsoft Store, bir müddettir önizleme yahut beta basamağındaydı. Uygulama daha sonra, Windows 11’in genel kullanıma sunulmasından çabucak evvel beta sürümünden çıktı ve kararlı sürümü ile şu anda Insider kullanıcılara sunuluyor. Halihazırda Windows Insider programına üye olan tüm kullanıcılar, Microsoft Store’un kararlı sürümünü kullanabilir durumda. Şirket ayrıyeten, resmi lansman öncesi Microsoft Store için yapılan değişiklikleri bir blog gönderisi aracılığıyla kullanıcılara duyurdu.
Microsoft, Windows 11 ile platformu herkes için daha cazibeli hale getirecek yeni bir tasarım ve prensip değişiklikleri sunuyor. Böylece, Microsoft Store uygulamasının yine canlandığını söylemek mümkün. Windows 10’da mevcut olan Store uygulaması, Windows uygulamaları için merkezi bir uygulama olmaktan çok uzaktı. Şirket, görünüşe nazaran bunu yeni mağaza uygulaması ile değiştirmek istiyor.
Microsoft Store, Windows 11 yükseltmesi ile gelen kullanıcı arabirimi değişikliklerine uygun yeni bir dizaynla kullanıcılara sunulacak. Örneğin, uygulama artık WebView kullanmıyor ve mahallî XAML bileşenleri ile güncellendi. Böylece kullanıcılar, uygulamadan daha âlâ performans ve dokunmatik ekranlar için geliştirilmiş dayanak bekleyebilecekler.
Windows 11 ile kullanıma sunulacak Microsoft Store ayrıyeten, yeni geliştirici prensipleri de sunuyor. Mağaza uygulaması artık tüm üçüncü taraf mağazalara da açık. Örneğin, geliştiriciler artık paketlenmemiş masaüstü uygulamalarını (Win32) mağazada listeleyebilecek. Bu durum, MSI paketlerinin artık desteklendiği ve geliştiricilerin uygulamalarını mağaza aracılığıyla basitçe dağıtabileceği manasına geliyor. Bununla birlikte, Windows uygulamalarının yerleşik güncelleme sistemlerinin, Microsoft Store’da yayınlandıkları taktirde artık Microsoft’un güncelleme sistemini kullanmasına gerek kalmayacak. Ayrıyeten, Discord, Amazon ve Epic Games üzere şirketler de uygulamalarını ve hatta uygulama mağazalarını Windows 11’e getirecek.
Microsoft ayrıyeten, yeni uygulama mağazasının Amazon üzere üçüncü taraf mağazalara ve Opera üzere üçüncü taraf tarayıcılara kendi motorları ile müsaade vereceğini de doğruluyor. Böylece, Epic Games ve Amazon uygulama mağazası, Microsoft Store’da listelenecek. Kullanıcıların Epic Games yahut Amazon mağazalarından uygulama yahut oyun indirebilmeleri için Epic yahut Amazon için hesap oluşturması gerekecek.
Epic Games entegrasyonu, Fortnite yükleyicisini Microsoft Store’a getirebilir. Öte yandan Amazon Appstore, Windows 11’in Android alt sistemini desteklemek ve Windows 11’de alt sistemi ve Microsoft’un kapsayıcı teknolojisini kullanarak mahallî olarak çalışacak Android uygulamalarına erişim sağlamak için kullanılacak.
Microsoft yetkilileri ayrıyeten, üçüncü taraf tarayıcılar için Windows 11 mağazasının Chromium ve Mozilla’nın Gecko motorunu destekleyeceğini, münasebetiyle Store uygulamasında Opera, Firefox ve hatta Chrome üzere tarayıcıları bekleyebileceğimizi de belirtiyor.