Yerli Malı Ulkede yetiştirilen veya uretilen sebze, meyve veya malların hepsidirYerli Malı Haftası, 1218 Aralık tarihleri arasında Turkiye'de tum okullarda kutlanan ozel haftadır Resmi ismiyle Tutum, Yatırım ve Turk Malları Haftası olarak kutlanmaktadır
Hedefi, tuketimin artmasıdır Bu hafta suresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın onemi anlatılır İnsanların parasını, malını eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve kullanmasına tutumlu olmak denirOkullarda yapıllan etkinliklerle tum gencleri yerli malına teşvik eder II Dunya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ulkelere para akışının onunun kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaclanmıştır Bu amacla zamanın başbakanı İsmet İnonu 12 Aralık 1929'da yaptığı konuşmayla yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın oneminden bahsetti 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır 1983 yılında adı Tutum, yatırım ve Turk malları haftası olarak değiştirilmiştir