G Garfield Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 171,000 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 3 Ara 2023 #1 Yeşil Mercimek Yemeği (Karaşimşek) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 1 tane orta uzunluk soğan 3-4 kaşık sıvı yağ 1,5 yemek kaşığı salça 4,5 su bardağı sıcak su Tuz Pulbiber Yeşil Mercimek Yemeği (Karaşimşek) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak bir bardak mercimeği 4 bardak su ile 20 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra mercimeğin kalan siyah suyunu süzüyoruz ve soğuk suyla yıkıyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı yağ ile kavuruyoruz. Sonra üzerine salçayı atıp, biraz daha kavuruyoruz. Sonra üzerine mercimekleri atıp, biraz karıştırıyoruz. 4 buçuk su bardağı suyumuzu ek ediyoruz. Son olarakta baharatlarımızı atıp, pişmeye bırakıyoruz. Ben yoğurtla birlikte servis ediyorum çok yakışıyor. Afiyet olsun. Yeşil Mercimek Yemeği (Karaşimşek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yeşil Mercimek Yemeği (Karaşimşek) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 1 tane orta uzunluk soğan 3-4 kaşık sıvı yağ 1,5 yemek kaşığı salça 4,5 su bardağı sıcak su Tuz Pulbiber Yeşil Mercimek Yemeği (Karaşimşek) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak bir bardak mercimeği 4 bardak su ile 20 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra mercimeğin kalan siyah suyunu süzüyoruz ve soğuk suyla yıkıyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı yağ ile kavuruyoruz. Sonra üzerine salçayı atıp, biraz daha kavuruyoruz. Sonra üzerine mercimekleri atıp, biraz karıştırıyoruz. 4 buçuk su bardağı suyumuzu ek ediyoruz. Son olarakta baharatlarımızı atıp, pişmeye bırakıyoruz. Ben yoğurtla birlikte servis ediyorum çok yakışıyor. Afiyet olsun. Yeşil Mercimek Yemeği (Karaşimşek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı