Son Konu

Yiğit Bulut, Babacan'a Meydan Okudu, Videolar Paylaştı, Kılıçdaroğlu'na Yöneldi! Bank Asya'da Ne Olmuştu?

teknoloji

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,992
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier


Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile bir emniyet amiri ortasındaki tartışmaya yönelik açıklama yapınca DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a reaksiyon göstermişti. Babacan'ın yansısına ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve İktisat Siyasetleri Şurası Üyesi Yiğit Bulut yanıt verdi ve meydan okudu: 'Var mı cüretin?'

Bu paylaşımlarla hatırlanan Bank Asya'da o periyot neler yaşanmıştı?


Sonrasında ise Yiğit Bulut, Babacan'a evvel meydan okudu: 'Var mı cesaretin! FOX Haber’de konuşalım!' dedi




İşte o paylaşımlar


twitter.com

twitter.com

twitter.com
Sonrasında Yiğit Bulut, görüntülerle da Bank Asya ile ilgili argümanlarına devam etti

Sonra da kelam döndü dolaştı 6'lı masaya geldi


twitter.com
Yiğit Bulut bu defa de Kemal Kılıçdaroğlu'na soru yöneltti


twitter.com
Bank Asya paylarında ne olmuştu?



2014 yılında Bank Asya'da soru işaretlerinin sürüyor olması ile katıldığı bir yayında o devir Başbakan Yardımcısı olan Ali Babacan, soru üzerine kamu bankalarının bu hususta çalışma ve görüşme yaptıklarını açıklamıştı. Bankanın payları de o gün yaklaşık yüzde 8 oranında yükselmişti. 

Kendi paylaşımlarındaki üzere o akşam öteki bir kanalda yayına çıkan o devir Başbakan Danışmanı olan Yiğit Bulut da bahse dair Başbakan'ın (Erdoğan) bu türlü bir hususla ilgili bilgisi olmadığını bunun Babacan'ın kendi görüşü olduğunu belirtti. Açıklamanın ise borsada bir spekülasyona yol açtığını söylemişti. Bu açıklama sonrası ise sonraki gün Bank Asya payları resmen çakılmıştı.

Yiğit Bulut'un açıklamalarının sonraki günü (7 Ağustos 2014) paylar düşerken, KAP'a yapılan bir açıklama ile sürece kapatıldı.



Hisselerle ilgili 13 Ağustos 2014 tarihinde Borsa İstanbul'dan açıklama yapılırken, bu süreçte SGK, Gümrük üzere birçok bankacılık protokolü de devre dışı bırakılarak paylar tüm endekslerden çıkarıldı.  

20 Ağustos 2014 tarihinde de SPK 6 ve 7 Ağustos'taki süreçler için cürüm duyurusunda bulanacağını açıkladı. Sonraki gün de Ziraat Bankası görüşmelerin sonlandırıldığını sürecin uyumlu olmadığını açıkladı. 

15 Eylül'de yine sürece açılan paylar yüzde 11 paha kaybederken, 16 Eylül'de Erdoğan BDDK'yı Bank Asya konusunda uyarınca sonraki güne de yüzde 10 oranında düşüşle başladı. Bu süreç 2015 şubat ayına kadar çekişmeli ve volatil ilerledi. 3 Şubat'ta BDDK, Bank Asya'nın mezkur ortakların hisselerine ait temettü dışındaki iştirak haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.

Bank Asya'nın açılışını periyodun Başbakan'ı Tansu Çiller, tekrar o devir İstanbul Belediye Lideri olan Erdoğan ile yapmıştı. Abdullah Gül de eşlik etmişti.


pbs.twimg.com
2013 yılında yaşanan süreçlerden birinci etkilenen FETÖ varlıklarından olan Bank Asya, 2015 yılında TMSF'ye devrolmuş, enteresan bir tarih olan 15 Temmuz 2016 gününde ihaleye çıkılmış lakin teklif gelmediği için satılamamıştı. 18 Temmuz'da da TMSF faaliyetleri durdurdu. 

Şu devir faaliyetleri durdurulmuş ve 'müflis' olarak bulunuyor.
 
Üst Alt