I iltasyazilim Yeni Üye Katılım 25 Ara 2016 Mesajlar 2 Tepkime 1 Puanları 38 Yaş 36 Credits -2 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 5 Ara 2023 #1 Yoğurtlu Ispanak Kavurması Tarifi İçin Malzemeler 1 kg ıspanak, 1 adet iri soğan, 2 diş sarımsak, 250 gr suyu süzülmüş yoğurt, Pul biber, Karabiber (isteğe göre), 2 yemek kaşığı zeytin yağı Yoğurtlu Ispanak Kavurması Yapılışı Ispanakları ayıklayalım ve bol su da yıkayıp orta kalınlıkta doğrayalım Sonra su da 30 dakika bekletelim Daha sonra suyunu süzüp tekrar bol su da yıkayalım ve bir kaba alalım Ispanakların üzerine kaynar su dökelim Ilıyan ıspanakların suyunu elimizle sıkalım Tencereye incecik doğradığımız soğanı ve sarımsakları koyalım Üzerine zeytin yağını ilave edip biraz kavuralım Evde varsa bir iki tane kuru acı biberi de ekleyebilirsiniz Sonra ıspanakları ilave edip 78 dakika suyunu çekene kadar kavuralım Kavurduğumuz ıspanağı servis tabağına alalım Ben sarımsağı kavurup ıspanağın içinde kullandım Koku yapmaması için Ispanak kavurmamız biraz soğuduktan sonra üzerine çırpılmış yoğurdu gezdirerek dökelim Yoğurtlu Ispanak Kavurmamızın üzerine pul biber serpip servis yapın Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Yoğurtlu Ispanak Kavurması Tarifi İçin Malzemeler 1 kg ıspanak, 1 adet iri soğan, 2 diş sarımsak, 250 gr suyu süzülmüş yoğurt, Pul biber, Karabiber (isteğe göre), 2 yemek kaşığı zeytin yağı Yoğurtlu Ispanak Kavurması Yapılışı Ispanakları ayıklayalım ve bol su da yıkayıp orta kalınlıkta doğrayalım Sonra su da 30 dakika bekletelim Daha sonra suyunu süzüp tekrar bol su da yıkayalım ve bir kaba alalım Ispanakların üzerine kaynar su dökelim Ilıyan ıspanakların suyunu elimizle sıkalım Tencereye incecik doğradığımız soğanı ve sarımsakları koyalım Üzerine zeytin yağını ilave edip biraz kavuralım Evde varsa bir iki tane kuru acı biberi de ekleyebilirsiniz Sonra ıspanakları ilave edip 78 dakika suyunu çekene kadar kavuralım Kavurduğumuz ıspanağı servis tabağına alalım Ben sarımsağı kavurup ıspanağın içinde kullandım Koku yapmaması için Ispanak kavurmamız biraz soğuduktan sonra üzerine çırpılmış yoğurdu gezdirerek dökelim Yoğurtlu Ispanak Kavurmamızın üzerine pul biber serpip servis yapın Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız