B bilgisayarci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,563 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 96 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 2 Eyl 2024 #1 Yoğurt Çorbası (Yeşil Mercimekli) Tarifi İçin Malzemeler 1 tane havuç 2 su bardağı yeşil mercimek(haşlanmış) 1 su bardağı nohut (haşlanmış) 1 kahve fincanı tel şehriye veya erişte 2 kepçe dolu dolu yoğurt 2 yemek kaşık un 1 tatlı kaşığı kuru nane 6 su bardağı su (Yarısını tavuk suyu kullandım) Yoğurt Çorbası (Yeşil Mercimekli) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurt tencereye alınır. Üzerine tavuk suyu ve su eklenir. 2 kaşık un ilave edilir. Pürüzsüz olana kadar iyice çırpılır. Ocağa alınır ve kaynayana kadar durmadan karıştırılır. Kaynadıktan sonra içerisine rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havuç eklenir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra içine erişte eklenir. Daha sonra nohut ve yeşil mercimekte eklenir. Havuç ve erişte piştikten sonra tuzu ve nanesi eklenir bir taşım kaynattıktan sonra ocak kapatılır. Benim tavuk suyum yağlı olduğu için ekstra yağ koymadım. İsterseniz tereyağı ekleyebilirsiniz.Yada yağla birlikte unu kavurup suyunu sonradan ilave edip pişirebilirsiniz. Yoğurt Çorbası (Yeşil Mercimekli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yoğurt Çorbası (Yeşil Mercimekli) Tarifi İçin Malzemeler 1 tane havuç 2 su bardağı yeşil mercimek(haşlanmış) 1 su bardağı nohut (haşlanmış) 1 kahve fincanı tel şehriye veya erişte 2 kepçe dolu dolu yoğurt 2 yemek kaşık un 1 tatlı kaşığı kuru nane 6 su bardağı su (Yarısını tavuk suyu kullandım) Yoğurt Çorbası (Yeşil Mercimekli) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurt tencereye alınır. Üzerine tavuk suyu ve su eklenir. 2 kaşık un ilave edilir. Pürüzsüz olana kadar iyice çırpılır. Ocağa alınır ve kaynayana kadar durmadan karıştırılır. Kaynadıktan sonra içerisine rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havuç eklenir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra içine erişte eklenir. Daha sonra nohut ve yeşil mercimekte eklenir. Havuç ve erişte piştikten sonra tuzu ve nanesi eklenir bir taşım kaynattıktan sonra ocak kapatılır. Benim tavuk suyum yağlı olduğu için ekstra yağ koymadım. İsterseniz tereyağı ekleyebilirsiniz.Yada yağla birlikte unu kavurup suyunu sonradan ilave edip pişirebilirsiniz. Yoğurt Çorbası (Yeşil Mercimekli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı