T teknolojiuzmani Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,799 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 6 Eyl 2024 #1 Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler Karamelize soğan için 1 tane orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı toz şeker Zeytinyağı 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez Limon suyu Karabiber Tuz Üzeri için Yarım su bardağı haşlanmış nohut Karabiber Kimyon Kırmızı toz biber Zeytinyağı Tereyağı Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Soğanı çok ince olmayacak şekilde piyazlık doğradım. Tavaya alıp üzerine toz şeker,biraz zeytinyağı ekleyip kısık ateşte soğanlar karamelize olana kadar pişirdim. Karamelize olan soğanı doğrama tahtasına alıp,hafif soğuduktan sonra küçük küçük doğradım. Sosu için yoğurdu tuz, karabiber, limon suyu,mayonez ile iyice karıştırdım. İçine karamelize soğanı ilave edip harmanlayıp servis tabağına açtım. Üzeri için.Tavada biraz zeytinyağı ve tereyağı ile haşlanmış nohutu kısık ateşte kavurdum. Baharatlarını ilave edip ,kızarmış nohutu yoğurdun üzerine döküp salatamı tamamladım ❤ denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler Karamelize soğan için 1 tane orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı toz şeker Zeytinyağı 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez Limon suyu Karabiber Tuz Üzeri için Yarım su bardağı haşlanmış nohut Karabiber Kimyon Kırmızı toz biber Zeytinyağı Tereyağı Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Soğanı çok ince olmayacak şekilde piyazlık doğradım. Tavaya alıp üzerine toz şeker,biraz zeytinyağı ekleyip kısık ateşte soğanlar karamelize olana kadar pişirdim. Karamelize olan soğanı doğrama tahtasına alıp,hafif soğuduktan sonra küçük küçük doğradım. Sosu için yoğurdu tuz, karabiber, limon suyu,mayonez ile iyice karıştırdım. İçine karamelize soğanı ilave edip harmanlayıp servis tabağına açtım. Üzeri için.Tavada biraz zeytinyağı ve tereyağı ile haşlanmış nohutu kısık ateşte kavurdum. Baharatlarını ilave edip ,kızarmış nohutu yoğurdun üzerine döküp salatamı tamamladım ❤ denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı