- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 561
- Tepkime
- 3
- Puanları
- 18
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web
- forumdas.com.tr
- Credits
- 85
İçindekiler Hide
Google’dan sonra en büyük arama motoru nedir diye sorsak? Bazı okurlarımızdan Bing, bazılarımızdan Yandex ya da Baidu gibi cevaplar çıkacak olsa da aramızda doğru cevabın
YouTube olduğunu bilenler de hiç az değildir. Yani bugünkü konumuz fazlasıyla önemli.
YouTube algoritmasında etkileşimin kıymetini bilmiyorsanız ya da nasıl elde edebileceğinize dair bilginiz azsa hiç korkmayın çünkü yazıda buna da değineceğiz. Şimdi gelin, videolarımızın hem Google, hem de YouTube aramalarında yukarılarda çıkması için ne yapmalıyız detaylıca bir şekilde anlatmaya başlayalım.
Videoları uzun uzadıya izletebilmenin yolu, izleyicileri ilk saniyelerde kaybetmemekten geçiyor. Bunu yapmak için elbette binlerce yol var ve çok izlenen YouTube kanallarına göz atmanızda ve “neler yapmışlar bir bakayım” diye düşünmenizde fayda var. Ancak başlıca bazı tavsiyelerimiz olabilir.
Dış linkler de tamamen önemsiz sayılmaz. Doğru, güçlü ve alakalı bağlantılarımız varsa kullanmaktan çekinmeyelim ancak kişisel sitelerimizde gösterdiğimiz dışarıya bağlantı verme cimriliğini YouTube kanalımızda da sürdürebiliriz.
YouTube ile alakalı aklınıza gelen başka SEO teknikleri varsa yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.
YouTube olduğunu bilenler de hiç az değildir. Yani bugünkü konumuz fazlasıyla önemli.
YouTube algoritmasında etkileşimin kıymetini bilmiyorsanız ya da nasıl elde edebileceğinize dair bilginiz azsa hiç korkmayın çünkü yazıda buna da değineceğiz. Şimdi gelin, videolarımızın hem Google, hem de YouTube aramalarında yukarılarda çıkması için ne yapmalıyız detaylıca bir şekilde anlatmaya başlayalım.
İzlenme Süreleri ve Etkileşim
Birçok SEO uzmanı sitelerimiz için sayfada kalma sürelerinin önemini sürekli olarak vurgulamakta. Bu durumun Google’dan daha önemli olduğu bir yer varsa o da YouTube’dur. Kullanıcıları platformda daha uzun süre tutmaya çalışan YouTube, videolarınızı bol bol izletebilmenizi istiyor.Videoları uzun uzadıya izletebilmenin yolu, izleyicileri ilk saniyelerde kaybetmemekten geçiyor. Bunu yapmak için elbette binlerce yol var ve çok izlenen YouTube kanallarına göz atmanızda ve “neler yapmışlar bir bakayım” diye düşünmenizde fayda var. Ancak başlıca bazı tavsiyelerimiz olabilir.
- Nefes boşluklarını kesin: Videonun daha girişinde, onları çok bekletmeyeceğimizin mesajını vermiş olalım izleyicilerimize. “Bu hızlı akan ve aradığınızı daha kolay bulabileceğiniz bir içerik” dersek, onlar da izlemeyi bırakmazlar.
- Uzun introlardan çekinin: Havalı bir videonuz var ve her videonun başına yerleştirmek mi istiyorsunuz? Harika, elbette bir sorun yok. Fakat bunun birkaç saniyeyi aşmayan bir kısım olmasını sağlayın. Konuya giriş cümleleriniz ve bu video ilk 15 – 20 saniyeye sığmalı eğer özel bir durum yoksa.
- Sabit görüntüler kullanmayın: Montaj programlarının, ücretsiz görüntü kaynaklarının gücünden faydalanın. Çıkıp tek başınıza bir şey anlatacaksanız dahi kenarda köşede görüntüler aksın. Bu sayede izleyicinin sıkılmasının önüne daha çok geçebilirsiniz.
- Kayda girmeden önce metninizi hazırlayın: İşim gereği, ülkenin önemli YouTube fenomenleriyle uzun vakitler geçiriyorum. Hepsi, en doğaçlama görünen videolarında dahi çeşitli başlıklara sadık kalıyor ve çoğu zaman önce bir metin yazmayı tercih ediyor. Bu metin çoğunlukla heyecan cezp edici bir girişe ve akıcı bir gelişmeye sahip oluyor. Bundan siz neden faydalanmayasınız ki?
YouTube Özelliklerinden Faydalanın
Videonuzda, YouTube’un sağladığı özelliklerden faydalanın. Mesela saniye kodlarıyla videonuzun alt başlıklarını ve gidişatını belirlemek hem YouTube hem de Google’da üst sıralarda çıkmanızı sağlayabilir. Video sonu önerileri ve kartlar da işe yarar özelliklerden bazıları. Bunlar hem kanal içi erişiminizi yükseltecektir, hem izleyicinize kolaylık sağlayacaktır, hem de SEO çalışmanıza olumlu etki edecektir.Bazı Şeyler Sandığınız Kadar Önemli Değil
Bazı kullanıcılar video açıklamalarını anahtar kelime dolduruyor taşırıyor. Aslında en basit haliyle etiketleme özelliği gibi kullanıyorlar. Ancak ne etiket özelliğinin kendisi, ne de açıklama alanında etiketleme yapmak büyük avantajlar sağlamıyorlar. Hatta SEO eklentilerinden de kulağınıza tanıdık gelebilecek ‘Fazla Optimizasyon’ uyarısını biz verelim. Avantajdan çok dezavantaj oluşturabilecek sonuçlarla karşılaşmanız mümkün zira.Metnin Önemi Bitmiş Değil
Videonuzu alakalı bir başlıkta atmanız gerektiğini söylemeye zaten gerek bile yok değil mi? Ancak iş başlıkla da bitmiyor. Açıklama alanını kısa tutmaktansa, tıpkı yazılarımızda yaptığımız gibi oldukça detaylı açıklamalar yazmamızda fayda var. Hatta bunu yaparken mümkünse arama sonuçlarında çıkmak istediğimiz anahtar kelimeye ilk cümlede ve ilk 150 karakter içerisine denk gelecek şekilde yer verelim. İçeriğin kalanında da kendi sitelerimize özenle yazdığımız yazılara benzer bir performans ortaya koyabilirsek bu iş bitmiştir.Bolca İç Link Kullanalım
Dedik ya YouTube kullanıcıları platformda tutmayı seviyor. Biz de buna yönelik hareket etmeliyiz. Açıklama kısımlarını, kartları ve video sonlarını iyi kullanmalıyız ve gerçekten tıklanabilecek içerikleri yerleştirmeliyiz. Hatta güzel de bir tavsiye vereyim, bağlama uygun şekilde video içlerinde “bu konuda bir video çekmiştik, daha fazla detayı oradan öğrenebilirsiniz” ya da benzeri bir cümle kurarak insanları daha net bir şekilde yönlendirebilirsiniz.Dış linkler de tamamen önemsiz sayılmaz. Doğru, güçlü ve alakalı bağlantılarımız varsa kullanmaktan çekinmeyelim ancak kişisel sitelerimizde gösterdiğimiz dışarıya bağlantı verme cimriliğini YouTube kanalımızda da sürdürebiliriz.
YouTube ile alakalı aklınıza gelen başka SEO teknikleri varsa yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.
Son düzenleme: