B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 29 Ocak 2024 #1 Yunus Emre'den Aşk Şiirleri Yunus Emrenin en guzel aşk şiirleri Aşk'ın Beni: Gozum seni gormek icin elim sana ermek icin Bu gun canım yolda kodum yarın seni bulmak icin Bu gun canım yolda koyam yarın ivazın veresin Arz eyleme ucmağını hic arzum yok ucmak icin Benim ucmak neme gerek hergiz gonlum ona bakmaz İşbu benim zarılığım değildurur bir bağ icin Ucmak ucmağım dediğin mu'minleri yeltediğin Vardır ola bir kac huri arzum yoktur kocmak icin Bunda dahi verdin bize ol huriyi ciftu helal Ondan gecti arzum tamam arzum sana ermek icin Sufilere ver sen onu bana seni gerek seni Haşa ben terkedem seni şol bir evle cardak icin Yunus hasretdurur sana hasretini goster ona İşin zulum değil ise dad eylegil istedi cun imagesyunusemreasksiirleri5aedf9453a5d5 Bana Seni Gerek Seni: Aşkın aldı benden beni, Bana seni gerek seni; Ben yanarım dunu, gunu, Bana seni gerek seni, Aşkın, aşıklar oldurur Aşk denizine daldırır Tecelli ile doldurur Bana seni gerek seni Sofilere sohbet gerek Ahilere ahret gerek Mecnunlara Leyla gerek Bana seni, gerek seni Yunus durur benim adım Gun gectikce artar odum İki cihanda maksudum Bana seni gerek seni imagesyunusemreasksiirleri5aedf9453a5d5 Aşk Ateşi: Girdim aşkın denizine bahrılayın yuzer oldum Geştediben denizleri Hızır'layın gezer oldum Cemalini gordum duşte cok aradım yazda kışta Bulamadım dağda taşta denizleri suzer oldum Sordum deniz malikine ırak değil salığına Girdim gonul sınığına gonulleri duzer oldum Viran gonlum eyledim şar bunculayın şar nerde var Haznesinden aldım gevher dukkan yuzun bozar oldum Ben ol dukkandar kuluyum gevherler ile doluyum Dost bağının bulbuluyum budaktan gul uzer oldum Ol budakta biter iman iman bitse gider guman Dun gun isim budur heman nefsime bir Tatar oldum Canım bu tene gireli nazarım yoktur altına Duştum ayaklar altına topraklayın tozar oldum Tenim toprak tozar yolca nefsim iltir beni once Gordum nefsin burcu yuce kazma aldım kazar oldum Kaza kaza indim yere gordum nefsin yuzu kara Humeti yok Peygamber'e bentlerini bozar oldum Bu nefs ile dunya fani bu dunyaya gelen hanı Aldattın ey dunya beni işlerinden bezer oldum Yunus sordu girdi yola kamu gurbetleri bile Kendi ciğerim kanıyla vasfı halim yazar oldum imagesyunusemreasksiirleri5aedf9453a5d5 Gel Gor Beni Aşk Neyledi: Ben yururum yane yane Aşk boyadı beni kane ne akilem ne ane gel gor beni aşk neyledi akar sulayın cağlarım dertli ciğerim dağlarım Şeyhim anuban ağlarım gel gor beni aşk neyledi miskin yunus bi'careyim dost ilinden avareyim gell gor beni aşk neyledi
Yunus Emre'den Aşk Şiirleri Yunus Emrenin en guzel aşk şiirleri Aşk'ın Beni: Gozum seni gormek icin elim sana ermek icin Bu gun canım yolda kodum yarın seni bulmak icin Bu gun canım yolda koyam yarın ivazın veresin Arz eyleme ucmağını hic arzum yok ucmak icin Benim ucmak neme gerek hergiz gonlum ona bakmaz İşbu benim zarılığım değildurur bir bağ icin Ucmak ucmağım dediğin mu'minleri yeltediğin Vardır ola bir kac huri arzum yoktur kocmak icin Bunda dahi verdin bize ol huriyi ciftu helal Ondan gecti arzum tamam arzum sana ermek icin Sufilere ver sen onu bana seni gerek seni Haşa ben terkedem seni şol bir evle cardak icin Yunus hasretdurur sana hasretini goster ona İşin zulum değil ise dad eylegil istedi cun imagesyunusemreasksiirleri5aedf9453a5d5 Bana Seni Gerek Seni: Aşkın aldı benden beni, Bana seni gerek seni; Ben yanarım dunu, gunu, Bana seni gerek seni, Aşkın, aşıklar oldurur Aşk denizine daldırır Tecelli ile doldurur Bana seni gerek seni Sofilere sohbet gerek Ahilere ahret gerek Mecnunlara Leyla gerek Bana seni, gerek seni Yunus durur benim adım Gun gectikce artar odum İki cihanda maksudum Bana seni gerek seni imagesyunusemreasksiirleri5aedf9453a5d5 Aşk Ateşi: Girdim aşkın denizine bahrılayın yuzer oldum Geştediben denizleri Hızır'layın gezer oldum Cemalini gordum duşte cok aradım yazda kışta Bulamadım dağda taşta denizleri suzer oldum Sordum deniz malikine ırak değil salığına Girdim gonul sınığına gonulleri duzer oldum Viran gonlum eyledim şar bunculayın şar nerde var Haznesinden aldım gevher dukkan yuzun bozar oldum Ben ol dukkandar kuluyum gevherler ile doluyum Dost bağının bulbuluyum budaktan gul uzer oldum Ol budakta biter iman iman bitse gider guman Dun gun isim budur heman nefsime bir Tatar oldum Canım bu tene gireli nazarım yoktur altına Duştum ayaklar altına topraklayın tozar oldum Tenim toprak tozar yolca nefsim iltir beni once Gordum nefsin burcu yuce kazma aldım kazar oldum Kaza kaza indim yere gordum nefsin yuzu kara Humeti yok Peygamber'e bentlerini bozar oldum Bu nefs ile dunya fani bu dunyaya gelen hanı Aldattın ey dunya beni işlerinden bezer oldum Yunus sordu girdi yola kamu gurbetleri bile Kendi ciğerim kanıyla vasfı halim yazar oldum imagesyunusemreasksiirleri5aedf9453a5d5 Gel Gor Beni Aşk Neyledi: Ben yururum yane yane Aşk boyadı beni kane ne akilem ne ane gel gor beni aşk neyledi akar sulayın cağlarım dertli ciğerim dağlarım Şeyhim anuban ağlarım gel gor beni aşk neyledi miskin yunus bi'careyim dost ilinden avareyim gell gor beni aşk neyledi