Yunus Emre 'nin Söylediği Manalı Güzel Sözler Bu konu; yunus emreden güzel manalı sözler hakkında bilgiler vermektedir Sevgili melekler, ünlü ahali ozanımız Yunus Emre 'den harika sözlerle sizlerleyiz Büyük Türk düşünürü ve şair olan Yunus Emre 82 takvim hayatı her tarafında Türkçe şiirin öncüsü olmuştur Bu sayfamızda sizlere meşhur ozanımızın manalı ve güzel sözlerinden bazılarını andırmak istiyoruz 1549099301 1549099301 yunusemreninsoyledigianlamliguzelsozler5c55612a3bd30yunusemreninsoyledigianlamliguzelsozler5c55612a3bd30 yunusemreninsoyledigianlamliguzelsozler5c55612a3bd30 Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz Benim bir karıncaya yüce nazarim vardır İlim, kendini bilmektir Dünyada tasasız baş olmaz Derd'olanın ahı dinmez Cennet cennet dedikleri, birkaç köşkle birkaç huri İsteyene ver onları, bana seni gerek seni Ya Rabbena hayreyle, Muhammed'e yâr eyle, Kabrimizi nur eyle, Kabre vardığım gece Hoştur bana senden gelenYa gonca gül,yahut dikenYa hayattır,yoksa kefen Nârın da güzel,nurun da hoşKahrın da hoş,lütfun da güzel Ne varlığa sevinirim, Ne yokluğa yerinirim Aşkın ile avunurum ; Bana Seni gerek Seni Bir Müminin Kalbin Kırarsan Hakka Eylediğin Secde Değildir Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi vardır Sabah mezarlığa vardım, Baktım cümbür cemaat ölmüş yatar, her biri çâresiz olup, Ömrünü yitirmiş yatar Cümleler doğrudur sen içten isen, Doğruluk bulunmaz sen çarpık isen İyi sözün aslın haberdar olan derdi bu laf nerden kazanç Laf aslını anlamayan sanır bu söz benden kazanç Zehirle pişmiş aşı, kim yemeye kazanç Seni sigaya çeken bir molla kasım kazanç Fazla mülk haramsız, fazla laf yalansız olmaz Bütün âlemi bir şahsiyette toplamak, Cenabı Hakka zor gelmez Kasdım budur şehre varam Feryâd u figan koparam! Ne elif okudum ne cim, varlığındadır kelecim Gönül kitabından okur, eline kalem almadı Bundan dahı virdün bize, ol huriyi çüft ü halâl Andan dahi geçti arzum, azmüm sana kaçmaği çün Mevlânâ Hüdâvendigâr bize nazar kılalı Anun görklü nazarı gönlümüz aynasıdır Tahammül saadeti baki kalır Sabır kimde ise o nasib alır Kırma dostun kalbini; Onaracak ustası yok Soldurma gönül çiçeğini; Sulamaya ibrik yok Ey yaşam ırmağından su içenler! Gelin soralım canlara ki güzelliği ne oldu da gidiyor Ben daima seninim diyordu, derhal neyi buldu da gidiyor? Kalem çarpık dilli, mürekkep siyah yüzlü, kağıt sahtekar! Derhal kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım? zulum ile abad olanin akibeti berbad olur Dünya yalan kardeşim, dünya yalan! Var mı yalan dünyada bakî kalan Mülk da yalan, mülk de yalan Var biraz da sen oyalan Kırk küpü yerden göğe dizseler, ortadan birini çekeler, var sen seyreyle gümbürtüyü Elif okuduk ötürü Pazar eyledik götürü Yaratılmışı güzel gördük Yaratandan ötürü