B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 9 Eki 2024 #1 Yunus Emreden ozlu sozler İyi sozun aslın bilen derdi bu soz nerden gelir Soz aslını anlamayan sanır bu soz benden gelir Zehirle pişmiş aşı, kim yemeye gelir Seni sigaya ceken bir molla kasım gelir Cok mal haramsız, cok soz yalansız olmaz Butun alemi bir şahsiyette toplamak, Cenabı Hakka zor gelmez Kasdım budur şehre varam Feryad u figan koparam! Ne elif okudum ne cim, varlığındadır kelecim Gonul kitabından okur, eline kalem almadı Bundan dahı virdun bize, ol huriyi cuft u halal Andan dahi gecti arzum, azmum sana kacmaği cun Mevlana Hudavendigar bize nazar kılalı Anun gorklu nazarı gonlumuz aynasıdır Turlu turlu cefanın Adını aşk koymuşlar Aşk aşıkı şir eder, Aslanı zencir eder, Katı taşı mum eder Dervişlik baştadır, tacda değildir, Kızdırmak addadır, sacta değildir İlim, kendini bilmektir Dağlar nice yuksek ise,yol anın ustunden gecer Dunyada dertsiz baş olmaz Derd'olanın ahı dinmez Cumleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen Bu dunyaya gelen gider Yuru fani dunya, sana gelende gulmuş var mıdır? Eğer bir muminin kalbin kırarsan Hak'ka eylediğin secde değildir Aklı olan korkmak gerek Nefs elinden, hırs elinden Nefstir seni yolda koyan, Yolda kalır nefse uyan Sabır saadeti ebedi kalır Sabır kimde ise o nasib alır Eğer hor eğer hurmet Kişiye sozden gelir Zehr ile pişen aşı Yemeğe kim gelir Beni bende demen bende değilem, Bir ben vardır bende benden iceri Sevelim, sevilelim, bu dunya kimseye kalmaz
Yunus Emreden ozlu sozler İyi sozun aslın bilen derdi bu soz nerden gelir Soz aslını anlamayan sanır bu soz benden gelir Zehirle pişmiş aşı, kim yemeye gelir Seni sigaya ceken bir molla kasım gelir Cok mal haramsız, cok soz yalansız olmaz Butun alemi bir şahsiyette toplamak, Cenabı Hakka zor gelmez Kasdım budur şehre varam Feryad u figan koparam! Ne elif okudum ne cim, varlığındadır kelecim Gonul kitabından okur, eline kalem almadı Bundan dahı virdun bize, ol huriyi cuft u halal Andan dahi gecti arzum, azmum sana kacmaği cun Mevlana Hudavendigar bize nazar kılalı Anun gorklu nazarı gonlumuz aynasıdır Turlu turlu cefanın Adını aşk koymuşlar Aşk aşıkı şir eder, Aslanı zencir eder, Katı taşı mum eder Dervişlik baştadır, tacda değildir, Kızdırmak addadır, sacta değildir İlim, kendini bilmektir Dağlar nice yuksek ise,yol anın ustunden gecer Dunyada dertsiz baş olmaz Derd'olanın ahı dinmez Cumleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen Bu dunyaya gelen gider Yuru fani dunya, sana gelende gulmuş var mıdır? Eğer bir muminin kalbin kırarsan Hak'ka eylediğin secde değildir Aklı olan korkmak gerek Nefs elinden, hırs elinden Nefstir seni yolda koyan, Yolda kalır nefse uyan Sabır saadeti ebedi kalır Sabır kimde ise o nasib alır Eğer hor eğer hurmet Kişiye sozden gelir Zehr ile pişen aşı Yemeğe kim gelir Beni bende demen bende değilem, Bir ben vardır bende benden iceri Sevelim, sevilelim, bu dunya kimseye kalmaz