Son Konu

Yunus Emre'nin etkileyici sozleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Benlik davasını bırak Muhabbetten olma ırak Sevgi ile dolsun yurek Hoşgorulu olmaya bak

Ya elim al kaldır beni Ya vaslına erdir beni Cok ağlattın guldur beni Gel gor beni aşk neyledi

Ben gelmedim kavga icin, benim işim sevgi icin

Elif okuduk oturu Pazar eyledik goturu Yaratılmışı hoş gorduk Yaratandan oturu

Kırk kupu yerden goğe dizseler, ortadan birini cekeler, var sen seyreyle gumburtuyu

Dunya yalan kardeşim, dunya yalan! Var mı yalan dunyada baki kalan Mal da yalan, mulk de yalan Var biraz da sen oyalan

zulum ile abad olanin akibeti berbad olur

Kalem eğri dilli, murekkep siyah yuzlu, kağıt iki yuzlu! Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?

Ey hayat ırmağından su icenler! Gelin soralım canlara ki guzelliği ne oldu da gidiyor Ben hep seninim diyordu, şimdi neyi buldu da gidiyor?

Kırma dostun kalbini; Onaracak ustası yok Soldurma gonul ciceğini; Sulamaya ibrik yok

Sabır saadeti ebedi kalır Sabır kimde ise o nasib alır

Olumden ne korkarsın, korkma ebedi varsın

Yaratılanı hoş gor, Yaradan'dan oturu

Sevelim, sevilelim, bu dunya kimseye kalmaz

Benim bir karıncaya ulu nazarim vardır

İlim, kendini bilmektir

Dunyada dertsiz baş olmaz Derd'olanın ahı dinmez

Cennet cennet dedikleri, birkac koşkle birkac huri İsteyene ver onları, bana seni gerek seni

Ya Rabbena hayreyle, Muhammed'e yar eyle, Kabrimizi nur eyle, Kabre vardığım gece

Hoştur bana senden gelenYa gonca gul,yahut dikenYa hayattır,yahut kefen Narın da hoş,nurun da hoşKahrın da hoş,lutfun da hoş

Bir kez gonul yıktın ise Bu kıldığın namaz değil Yetmiş iki millet dahi Elin' yuzun' yumaz değil

Biz gelmedik dava icin, Bizim işimiz sevda icin, Dostun evi gonullerdir, Gonuller yapmaya geldik

Az soz erin yukudur, cok soz hayvan yukudur

Maharet guzeli gorebilmektir,Sevmenin sırrına erebilmektir Cihan, Alem herkes bilsin ki şunu; En buyuk ibadet SEVEBİLMEKTİR

Eğer, İlerde Birgun KEŞKE Demek İstemiyorsan, 3 Şeyi Doğru Sec! eşini, işini, arkadaşını

Dervişlik olsaydı tac ile hırka Biz dahi alırdık otuza kırka

Olsun be aldırma Yaradan yardırSanmaki zalimin ettiği kardır Mazlumun ahı indirir şahı HERŞEYİN BİR VAKTİ VARDIR

Hic hata yapmayan insan, hicbir şey yapmayan insandır Ve hayatta en buyuk hata, kendini hatasız sanmaktır

Üst Alt