B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 7 Eyl 2024 #1 yunus emreden şiirler imagesyunusemreninsiirleri5aedb07ed22b7 YUNUS EMRE GEL GİDELİM DOSTA GONUL ŞİİRİ Bir karardan durmayalım Gel gidelim dosta gonul Hasretinden yanmayalım Gel gidelim dosta gonul Kılavuz ol gonul bana Gel gidelim yardan yana Canım kurbandır canana Gel gidelim dosta gonul Kara haberin almadan Can bedenden ayrılmadan Azrail bizi bulmadan Gel gidelim dosta gonul Gercek murada varalım Yarin hatırın soralım Yunus Emre'yi alalım Gel gidelim dosta gonul Yunus EMRE AŞKIN ELİNDEN Bilmem nideyim, kan da gideyim Aşkın elinden, aşkın elinden Meskenim dağlar, durmaz kan ağlar Gozyaşım cağlar, aşkın elinden Kaddim yay oldu, işim vay oldu Bağrım nay oldu, aşkın elinden Dinle zarımı, verdim serimi Kodum arımı, aşkın elinden Varım vereyim, uryan olayım Zevke ereyim, aşkın elinden YUNUS'un sozu, kan ağlar gozu Doğrudur ozu, aşkın elinden Yunus EMRE BİR KEZ GONUL YIKTIN İSE Bir kez gonul yıktın ise Bu kıldığın namaz değil Yetmiş iki millet dahi Elin yuzun yumaz değil Yol oldur ki doğru vara Goz oldur ki Hakk'ı gore Er oldur alcakta dura Yuceden bakan goz değil Doğru yola gittin ise Er eteğin tuttun ise Bir hayır da ettin ise Birine bindir az değil Yunus bu sozleri catar Sanki balı yağa katar Halka metaları satar Yuku gevherdir tuz değil Yunus EMRE imagesyunusemreninsiirleri5aedb07fdffc5 SOL CENNETİN IRMAKLARI Sol cennetin ırmakları Akar Allah deyu deyu Cıkmış islam bulbulleri Oter Allah deyu deyu Aydan aydındır yuzleri Şekerden tatlı sozleri Cennette huri kızları Gezer Allah deyu deyu Yunus Emre var yarına Koma bugunu yarına Yarin Hakk'ın anına Cıkam Allah deyu deyu Yunus EMRE ŞOYLE GARİP BENCİLEYİN Acep şu yerde varm'ola, şoyle garip bencileyin Bağrı başlı gozu yaşlı, şoyle garip bencileyin Gezdim Urum ile Şamı, yukarı illeri kamu Cok istedim bulamadım, şoyle garip bencileyin Kimseler garip olmasın, hasret oduna yanmasın Hocam kimseler duymasın, şoyle garip bencileyin Soyler dilim ağlar gozum, gariplere goynur ozum Meğer ki gokte yıldızım, şoyle garip bencileyin Nice bu dert ile yanam, ecel ere bir gun olem Meğer ki sinimde bulam, şoyle garip bencileyin Bir garip olmuş diyeler, uc gunden sonra duyalar Soğuk su ile yuyalar, şoyle garip bencileyin Hey Emre'm Yunus bicare, bulunmaz derdine care Var imdi gez şardan şara, şoyle garip bencileyin Yunus EMRE
yunus emreden şiirler imagesyunusemreninsiirleri5aedb07ed22b7 YUNUS EMRE GEL GİDELİM DOSTA GONUL ŞİİRİ Bir karardan durmayalım Gel gidelim dosta gonul Hasretinden yanmayalım Gel gidelim dosta gonul Kılavuz ol gonul bana Gel gidelim yardan yana Canım kurbandır canana Gel gidelim dosta gonul Kara haberin almadan Can bedenden ayrılmadan Azrail bizi bulmadan Gel gidelim dosta gonul Gercek murada varalım Yarin hatırın soralım Yunus Emre'yi alalım Gel gidelim dosta gonul Yunus EMRE AŞKIN ELİNDEN Bilmem nideyim, kan da gideyim Aşkın elinden, aşkın elinden Meskenim dağlar, durmaz kan ağlar Gozyaşım cağlar, aşkın elinden Kaddim yay oldu, işim vay oldu Bağrım nay oldu, aşkın elinden Dinle zarımı, verdim serimi Kodum arımı, aşkın elinden Varım vereyim, uryan olayım Zevke ereyim, aşkın elinden YUNUS'un sozu, kan ağlar gozu Doğrudur ozu, aşkın elinden Yunus EMRE BİR KEZ GONUL YIKTIN İSE Bir kez gonul yıktın ise Bu kıldığın namaz değil Yetmiş iki millet dahi Elin yuzun yumaz değil Yol oldur ki doğru vara Goz oldur ki Hakk'ı gore Er oldur alcakta dura Yuceden bakan goz değil Doğru yola gittin ise Er eteğin tuttun ise Bir hayır da ettin ise Birine bindir az değil Yunus bu sozleri catar Sanki balı yağa katar Halka metaları satar Yuku gevherdir tuz değil Yunus EMRE imagesyunusemreninsiirleri5aedb07fdffc5 SOL CENNETİN IRMAKLARI Sol cennetin ırmakları Akar Allah deyu deyu Cıkmış islam bulbulleri Oter Allah deyu deyu Aydan aydındır yuzleri Şekerden tatlı sozleri Cennette huri kızları Gezer Allah deyu deyu Yunus Emre var yarına Koma bugunu yarına Yarin Hakk'ın anına Cıkam Allah deyu deyu Yunus EMRE ŞOYLE GARİP BENCİLEYİN Acep şu yerde varm'ola, şoyle garip bencileyin Bağrı başlı gozu yaşlı, şoyle garip bencileyin Gezdim Urum ile Şamı, yukarı illeri kamu Cok istedim bulamadım, şoyle garip bencileyin Kimseler garip olmasın, hasret oduna yanmasın Hocam kimseler duymasın, şoyle garip bencileyin Soyler dilim ağlar gozum, gariplere goynur ozum Meğer ki gokte yıldızım, şoyle garip bencileyin Nice bu dert ile yanam, ecel ere bir gun olem Meğer ki sinimde bulam, şoyle garip bencileyin Bir garip olmuş diyeler, uc gunden sonra duyalar Soğuk su ile yuyalar, şoyle garip bencileyin Hey Emre'm Yunus bicare, bulunmaz derdine care Var imdi gez şardan şara, şoyle garip bencileyin Yunus EMRE