B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 12 Kas 2023 #1 yunus emreden sozler Yunus Emreden ozlu sozler imagesyunusemreninsozleri5ad92069a370c Sevelim sevilelim bu dunya kimseye kalmaz aşk bir guneşe benzer aşık olmayan gonul bir katı taşa benzer Sen sana ne sanırsan Ayrıya da onu san Dort kitabın manası Budur eğer var ise Arar idim Allahı buldum Buldum da ne oldu? Kırk kupu yerden goğe dizseler ortadan birini cekeler var sen seyreyle gumburtuyu Seni sigaya ceken bir molla kasım gelir Ten fanidir can olmez Cun gitti geri gelmez Olur ise ten olur canlar olesi değil İlim okumaktan garaz kendi ozunu bilmektir Cumleler doğrudur sen doğru isen Doğruluk bulunmaz sen eğri isen Aklı olan korkmak gerek Nefs elinden hırs elinden imagesyunusemreninsozleri5ad92069a370c Zehr ile pişen aşı Yemeğe kim gelir Dağlar nice yuksek iseyol onun ustunden gecer aşk aşıkı şir eder Aslanı zencir eder Katı taşı mum eder İlim kendini bilmektir Turlu turlu cefanın Adını aşk koymuşlar Sabır saadeti ebedi kalır Sabır kimde ise o nasib alır Yuru fani dunya sana gelende gulmuş var mıdır? Nefstir seni yolda koyan Yolda kalır nefse uyan Eğer bir muminin kalbin kırarsan Hakka eylediğin secde değildir Dunyada dertsiz baş olmaz Derdolanın ahı dinmez Bu dunyaya gelen gider imagesyunusemreninsozleri5ad92069a370c Beni bende demen bende değilem Bir ben vardır bende benden iceri Eğer hor eğer hurmet Kişiye sozden gelir Dervişlik baştadır tacda değildir Kızdırmak addadır sacta değildir Aşık olamayan adem benzer yemişsiz ağaca
yunus emreden sozler Yunus Emreden ozlu sozler imagesyunusemreninsozleri5ad92069a370c Sevelim sevilelim bu dunya kimseye kalmaz aşk bir guneşe benzer aşık olmayan gonul bir katı taşa benzer Sen sana ne sanırsan Ayrıya da onu san Dort kitabın manası Budur eğer var ise Arar idim Allahı buldum Buldum da ne oldu? Kırk kupu yerden goğe dizseler ortadan birini cekeler var sen seyreyle gumburtuyu Seni sigaya ceken bir molla kasım gelir Ten fanidir can olmez Cun gitti geri gelmez Olur ise ten olur canlar olesi değil İlim okumaktan garaz kendi ozunu bilmektir Cumleler doğrudur sen doğru isen Doğruluk bulunmaz sen eğri isen Aklı olan korkmak gerek Nefs elinden hırs elinden imagesyunusemreninsozleri5ad92069a370c Zehr ile pişen aşı Yemeğe kim gelir Dağlar nice yuksek iseyol onun ustunden gecer aşk aşıkı şir eder Aslanı zencir eder Katı taşı mum eder İlim kendini bilmektir Turlu turlu cefanın Adını aşk koymuşlar Sabır saadeti ebedi kalır Sabır kimde ise o nasib alır Yuru fani dunya sana gelende gulmuş var mıdır? Nefstir seni yolda koyan Yolda kalır nefse uyan Eğer bir muminin kalbin kırarsan Hakka eylediğin secde değildir Dunyada dertsiz baş olmaz Derdolanın ahı dinmez Bu dunyaya gelen gider imagesyunusemreninsozleri5ad92069a370c Beni bende demen bende değilem Bir ben vardır bende benden iceri Eğer hor eğer hurmet Kişiye sozden gelir Dervişlik baştadır tacda değildir Kızdırmak addadır sacta değildir Aşık olamayan adem benzer yemişsiz ağaca