Son Konu

Zabıt Katibi Alımı

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Zabıt Katibi Alımı 2019
2019 adalet bakanlığı zabıt katibi alımı

Adalet Bakanlığı, 3 bin 380′i sozleşmeli 4 bin 45 zabıt katibi ile sozleşmeli 20o teknisyen, 130 şofor, 606 mubaşir ve 121 kaloriferci alacakAdalet Bakanlığı her yıl Nisan – Mayıs aylarında zabıt katipliği sınavı yapmakta olup, bu sınava girebilmenin temel esasları KPSS sınav turlerinden birinden en az 70 puan almak ve uc dakikada 90 kelime yazmaktır

Aranan Şartlar

I)Genel Şartlar:
aTurk vatandaşı olmak,

bİlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar icin yazılı sınav tarihinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve yazılı sınav tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak,

cAskerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik cağına gelmemiş bulunmak veya askerlik cağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa gecirilmiş olmak, (Tecilli olanlar başvurabilir)

dTaksirli suclar ve aşağıda sayılan suclar dışında tecil edilmiş hukumler haric olmak uzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suclarla, zimmet, ihtilas, irtikap, ruşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kotuye kullanma, dolanlı iflas gibi yuz kızartıcı veya şeref veya haysiyeti kırıcı suctan veya istimal ve istihlak kacakcılığı haric kacakcılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını acığa vurma suclarından dolayı hukumlu bulunmamak,

e657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 uncu maddesi hukumleri saklı kalmak kaydı ile gorevini devamlı yapmasına engel olabilecek vucut veya akıl hastalığı veya vucut sakatlığı ile ozurlu bulunmamak,

fKamu haklarından mahrum bulunmamak,

II)Ozel Şartlar:
aFakulte veya yuksekokulların bilgisayar bolumu, adalet meslek yuksekokulları, meslek yuksekokullarının adalet bolumu, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bolumlerinden mezun olmak (bu sayılan oğretim kurumlarından mezun olanlar ile orgun eğitim yoluyla en az 80 saat bilgisayar dersi veya 150 saat daktilografi dersini başarıyla tamamladığını belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir)

bYukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup Milli Eğitim Bakanlığı onaylı veya Milli Eğitim Bakanlığına bağlı oğretim kurumları ya da universitelerce duzenlenen kurslar sonuncu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak

cMeslek liselerinde okutulan daktilografi ders kitabından secilip yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile uc dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak (1 Bu şart hem (a) hem de (b) fıkrasında belirtilen adayları kapsamaktadır 2 Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, uc dakikada yanlışsız olarak vuruş hesabı yapılmadan en az doksan kelime yazamayan adaylar sozlu sınav ve mulakata alınmayacaklardır)

dArşiv araştırması sonucu olumlu olmak (zabıt katiplerinin Notu:Bu şart sozlu sınavdan sonra araştırılacak bir husustur)

alıntı

Üst Alt