bilgiliadam
Yeni Üye
Akıllı adamlar ve cevapları Bir şemsiye tamircisi, yazmış olduğu şiirleri incelemesi için Sheakspeare' a gönderdiğinde, meşhur yazarın cevabı şu olur: Dostum siz şemsiye yapın, hep şemsiye yapın, sadece şemsiye yapın Kulaklarının büyüklüğü ile meşhur Galile' ye hasımlarınından biri: Efendim, demiş Kulaklarınız, bir insan için azıcık büyük yok mi? Galile: Içten, demiş Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama, seninkiler bir eşek için pozitif ufak sayılmaz mı? Sokrat Ölüme mahkum edildiğinde, eşi: Hileli yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca, Sokrat: Ne yani, demiş Birde haklı yere mi öldürülseydim! Dostlarında biri, Fransız kralı 15 Lui' ye: Majesteleri, demiş Düşünce vergisi almayı hiç düşündünüz mü? Hiç kimse budalalağı kabul etmeyeceğine kadar, herkes böyle bir vergiyi isteyerek öder Kral, alaylı iğneleyici gülerek: Hakikatten enteresan bir zihin, cevabını vermiş Bu buluşunuza karşılık, sizi fikir vergisinden muaf tutuyorum Ünlü bir filozofa: Mal Varlığı ayaklarınızın aşağı olduğu halde niçin bu dek fakirsiniz? diye sorulduğunda: Ona ulaşmak için eğmek lüzumlu da ondan, demiş Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon' un bir muharebede tenkide kalkışıp parmağını harita üstünde gezdirerek: Önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek ötesini zapdetmeliydiniz, gibi düşünceler belirtmeye başlayınca, Napolyon: Evet, demiş Onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım İdam edilmek üzere olan bir mahkuma: Diyeceğin bir şey var mı? diye sorduklarında: Bu bana iyi bir ders oldu!! Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri dar tutarmış Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona: Sen giz saklamayı bilir misin? diye sormuş Vezir: Evet hünkarım, bilirim dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış: Bende bilirim Bir toplantıda bir genç, M Akif'i küçük düşürmek için: Afedersiniz, siz veterinermisiniz? demiş M Akif hiç istifini bozmadan şu cevabı vermiş: Evet, biryeriniz mi ağrıyordu? Sultan Alparslan 27 bin askeriyle bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla: 300 bin karakter düşman ordusu bize içten yaklaşıyor, der Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle der: Biz de onlara yaklaşıyoruz Bir filozofa sormuşlar: Şansa inanırmısınız? Evet, yoksa sevmediğim insanların başarısını neyle açıklardım:band1: