M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 7 Ara 2023 #1 Zeytinli Açma (Akşamdan Mayalanan) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı süt 2 yumurta (sarısı üzerine) 1 paket kuru maya 1 su bardağı sıvı yağ 100 gr tereyağ yahut margarin 2 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Zeytin ezmesi Aldığı kadar un Üzer için; Susam ve çörek otu Zeytinli Açma (Akşamdan Mayalanan) Tanımı Yapılışı Sütü ılıtın, kaba aldıktan sonra şeker ve kuru mayayı ek edin. Bir 5 dk mayalarım aktive olmasını bekleyin. Akabinde sıvıya, yumurta akları, tuz ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş un ek ederek yumuşak, ele yapışmayan bu hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzun kabını streçleyin ve buzdolabına kaldırın. Ben tupperda mayaladım. Hasebiyle hava almayacak biçimde kapatıp buzdolabına kaldırdım. Sabah hamurunuzu buzdolabından çıkarın. Esasen mayalanmış olduğunu göreceksiniz. Oda sıcaklığında öbür hazırlıklarını yapıyorken biraz bekletebilirsiniz. Artık hamuru bezelere ayırın. Benim bu ölçülerle yaklaşık 12 tane çıktı. Bezeleri elinizle açın ve ortasına tereyağ sürün. Üstüne de biraz zeytin ezmesi sürün. (isterseniz sade de bırakabilirsiniz. ) Sonra rulo yapın. Bu halde siz başkalarını yapana kadar dinlensin. Rulo yaptığınız hamurları iki ucundan kıvırarak halka yapın. Ve tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Biraz susam ve çörek otu da çok yakışıyor. Fırında 180 derecede, turbo ayarda 25-30 dkda pişiyor. Denetim etmekte yarar var. Afiyetler olsun
Zeytinli Açma (Akşamdan Mayalanan) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı süt 2 yumurta (sarısı üzerine) 1 paket kuru maya 1 su bardağı sıvı yağ 100 gr tereyağ yahut margarin 2 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Zeytin ezmesi Aldığı kadar un Üzer için; Susam ve çörek otu Zeytinli Açma (Akşamdan Mayalanan) Tanımı Yapılışı Sütü ılıtın, kaba aldıktan sonra şeker ve kuru mayayı ek edin. Bir 5 dk mayalarım aktive olmasını bekleyin. Akabinde sıvıya, yumurta akları, tuz ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş un ek ederek yumuşak, ele yapışmayan bu hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzun kabını streçleyin ve buzdolabına kaldırın. Ben tupperda mayaladım. Hasebiyle hava almayacak biçimde kapatıp buzdolabına kaldırdım. Sabah hamurunuzu buzdolabından çıkarın. Esasen mayalanmış olduğunu göreceksiniz. Oda sıcaklığında öbür hazırlıklarını yapıyorken biraz bekletebilirsiniz. Artık hamuru bezelere ayırın. Benim bu ölçülerle yaklaşık 12 tane çıktı. Bezeleri elinizle açın ve ortasına tereyağ sürün. Üstüne de biraz zeytin ezmesi sürün. (isterseniz sade de bırakabilirsiniz. ) Sonra rulo yapın. Bu halde siz başkalarını yapana kadar dinlensin. Rulo yaptığınız hamurları iki ucundan kıvırarak halka yapın. Ve tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Biraz susam ve çörek otu da çok yakışıyor. Fırında 180 derecede, turbo ayarda 25-30 dkda pişiyor. Denetim etmekte yarar var. Afiyetler olsun