Zeytinli Poğaça Ve Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta akı içine, sarısı dışına
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Alabildiğince un
- Dilimlenmiş zeytin
- Peynir
Zeytinli Poğaça Ve Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şunu söylemem gerekki. ! Mayalı poğaça hamuru asla aceleye gelmez. Hadi püf noktaları ile hamurumuzu yapalım.
- İlk evvel sütü ılıtıyoruz. bakın kaynatmıyoruz Yalnızca ılıyacak.
- Ilıyan sütün içine kuru mayayı atıyoruz ve biraz etkinleşmesi için karıştırıyoruz.
- Sonra sıvı materyalleri koyuyoruz tuz ve şekeri ekliyoruz ve karıştırmaya devam. Sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz.
- Hamurumuza çok un koymuyoruz. Ele yapışmayacak kadar olsa kâfi
- Bir hoş püf noktası daha söylüyorum. Bu hamuru geceden yapıp balkona koyun sabaha kadar soğuk havada kendi kendine mayalansın. Dikkat yazın sıcağında demiyorum kışın günü yani. Yada buzdolabı da olur.
- Mesela ben çocuklar okula götürecekleri için geceden yoğurdum. Sabah da erken kalktım formunu verip birazda tepsi mayası kesinlikle yapın. Daha pofidik oluyor.
- Ben marketten marmarabirlik dilimlenmiş zeytinini aldım ve kavanozun 3 de 1 ini kullandım yani 1 dolu dolu kase zira eşim peynirli sever bir kısmı peynirli yapıldı
- Tepsi mayası yaptıktan sonra yumurta sarısını sürüp fırına atıyoruz.
- 200 derecede ortalama 20 dk falan. Lakin siz kızarmasını fırınınızı kendinize nazaran ayarlayın. Birtakım fırınlar süratli pişirebilir.
- Piştikten sonra saklama kabının altına kağıt havlu koyup çabucak simit ve poğaçaları koyup kapağını kapatın. Bir püf nokta da bu
- Bu yaptığınız şey poğaçanızın sertleşmesini önlüyor ve yumuşacık kalıyor bu sayede.
- Mesela bu tanım ile 2 tepsi çıkıyor.
- Okula beslenme olarak koydum. Bide artanını soğuktan sıcağı çıktıktan sonra buzdolabı poşetine koyup difrize kaldırıyorum. Öteki bir gün çıkartırım geceden sabaha kadar erir sonrada tavada ısıtıp çocuklara yediririm.