Son Konu

Zihin Engelliler Sınıf Oğretmenliği

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Zihin Engelliler Sınıfı Oğretmenliğine Atama Yazısı

MEB'den zihin engelliler sınıfı oğretmenliği icin onemli duyuru Zihin Engelliler Sınıfı Oğretmenliğine Atama Yazısı

OĞRETMEN ADAYLARININ DİKKATİNE

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının İlgi (g) kararının Gecici 7 maddesi gereğince “zihin engelliler sınıfı oğretmeni ihtiyacının karareki Cizelgedeki yuksekoğretim programları mezunlarından, taban puanı aranmadan başvuruda bulunanların tamamının puan ustunluğu esasına gore atanmasıyla karşılanamaması durumunda, universitelerin eğitim fakultelerinin ozel eğitim bolumlerince acılan 1500 kişi kontenjanlı 540 saat sureli sertifika programını başarı ile tamamlayan,

Universitelerin:

aGorme engelliler sınıfı oğretmenliği, işitme engelliler sınıfı oğretmenliği, sınıf oğretmenliği, okul oncesi oğretmenliği, anaokulu oğretmenliği, cocuk gelişimi ve okul oncesi eğitimi oğretmenliği, cocuk gelişimi ve eğitimi oğretmenliği bolumleri,

b Ortaoğretim alan oğretmenliği tezsiz yuksek lisans ya da pedagojik formasyon programını başarı ile tamamlayan cocuk gelişimi ve eğitimi bolumu,

c Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bolumuanabilim dalı, mezunlarından universitelerin eğitim fakultelerinin ozel eğitim bolumlerince acılan “zihin engelliler sınıfı oğretmenliği sertifika programını bitirenlerin puan ustunluğu esas alınarak “zihin engelliler sınıfı oğretmenliğine ataması yapılır Bu kapsamda olanların, zihin engelliler sınıfı oğretmenliği alanına kaynak olanların tamamı atandıktan sonra değerlendirilmek uzere başvuruları alınacaktır

İlgili oğretmen adaylarına ve gorevlilere onemle duyurulur

İnsan Kaynakları Genel Mudurluğu ​

Üst Alt