Son Konu

Şifonyer nedir? Şifonyer alırken nelere dikkat edilmeli? Şifonyer nerelerde kullanılır?

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
CN1iS_1639058854_284.jpg

Ömür alanlarında kurtarıcı bir rol üstlenen şifonyerler son devirlerde epey tanınan. Pekala, şifonyer nedir? Şifonyer nasıl seçilir? Şifonyer alırken nerelere dikkat edilmeli? Şifonyer nerelerde kullanılır? Şifonyer hangi odada kullanılabilir? Uygun bir şifonyer nasıl seçilir? Şifonyer ne işe fayda? İşte karşılıklar...



Evlerinizde rahat ve konforun ön planda olduğu bir dekorasyon oluşturmak istiyorsanız mobilya seçiminde ihtimamlı davranmanız gerekiyor. Hem konutun gereksinimlerini hem de kendi ferdî gereksinimlerinizi hakikat bir halde belirleyerek kusursuz bir hayat alanı inşa edebilirsiniz. Bilhassa yatak odalarında sıklıkla karşımıza çıkan şifonyerler, dekorasyonda tamamlayıcı bir modül olarak görülmektedir. Fonksiyonel oluşu ve şık bir depolama alanı olarak görülen şifonyerlerin seçiminde dikkat edilmesi gereken kimi faktörler vardır. Gelin, uygun bir şifonyer seçmenin yollarına birlikte göz atalım.

ŞİFONYER NEDİR?

Dekorasyonda kıymetli bir yer edinen şifonyer, birden fazla vakit komodinle karıştırılsa da aslında ikisi birbirinden büsbütün farklı mobilyalardır. Dikey ve uzun bir dizayna sahip olan şifonyerler, çok çekmeceli olmasıyla dikkat çekmektedir. Çoklukla yatak odalarında kullanılan şifonyerlerde kıyafetler ve aksesuarlar koruma edilmektedir.



ŞİFONYER NASIL SEÇİLİR? ŞİFONYER ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Şifonyer satın alırken birinci olarak dikkat etmeniz gereken nokta kullanılan materyalin kalitesidir. Bütçenize uygun yeterli bir kalitede şifonyer satın alırsanız meskeninizde uzun bir müddet kullanabilirsiniz. 



Öte yandan kullanılan çekmece sisteminin dayaklı olduğuna emin olmalısınız. Beğendiğiniz şifonyeri satın almadan evvel birkaç sefer çekmecelerini açıp kapatarak yumuşak açılımlı olup olmadığını denetim edin ve çekmecelerinin montajının gerçek yapıldığına da emin olmalısınız.



Çekmece konusunda bir başka kıymetli öge ise derinlikleridir. Derin olmayan çekmeceler eşyalarınızı yerleştirmeniz konusunda size yarar sağlamaz. Şayet şifonyerin içerisine kıyafet ya da konut dokuma eserleri yerleştirecekseniz kâfi ölçüde eşya alabilmesine dikkat etmelisiniz. 



ŞİFONYER NERELERDE KULLANILIR? ŞİFONYER HANGİ ODADA KULLANILABİLİR? 

Şifonyerler çoklukla yatak odalarının dekorasyonunda vazgeçilmez modüllerden biridir. Lakin meskenin pek çok farklı noktasında şifonyer kullanarak şık ve estetik bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.



Dilerseniz çalışma odalarında yahut oturma odalarında şifonyerlere yer açarak kitap, defter, koltuk şalları yahut konuk eşyalarını yerleştirebilirsiniz.



Ayrıyeten aynalı şifonyerler tercih ederek antrelerde mükemmel bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Portmanto yahut ayakkabılığın yetmediği durumda şifonyerlerden faydalanabilir; dilerseniz şifonyerlerin üzerine mum, biblo, anahtarlarınızı yerleştirebileceğiniz dekoratif kaselerle beğenilen bir ambiyans yakalayabilirsiniz. 



Şifonyerlerin bir öteki kullanım alanı ise banyolardır. Banyonuz ufak ve dar ise banyo havluları, ferdî bakım gereçleri, paklık gereçlerinizi şifonyere yerleştirerek alandan tasarruf edebilirsiniz. 




 
Üst Alt