Son Konu

Akşener'den Erdoğan'a 'Söke Söke Alırlar' Yanıtı: 'Tiksindirici Borç Doktrinine Göre Bizzat Sen Ödeyeceksin'

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-565bbdb7f69153e7a9644f36ada9099b17f81913.jpg


GÜZEL Parti başkanı Meral Akşener partisinin küme toplantısında konuşmasında değerli açıklamalarda bulundu. Akşener, Erdoğan'ın Kanal İstanbul üzerinden kullandığı 'O parayı sizden söke söke alırlar' tabirlerine sert karşılık verdi.


Ayrıntılara bir arada bakalım. 




ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener, partisinin küme toplantısında Türkiye gündemindeki hususlara ait açıklamalarda bulundu. Elmalı'daki cinsel istismar ve sanıkların tutuksuz yargılanması üzerine konuşan Akşener şu sözleri kullandı: 

"Elmalı Davası ismi verilen hukuk rezaletinden bahsetmek istiyorum. İki küçük yavrumuzun yaşadığı müthiş olayları biliyorsunuz. Sanıkları isimli tıp raporuna karşın aylar evvel tahliye edilmişler. Tutuklu yargılamayı olağanlaştıranlar bahis iki küçük çocuğumuza yapılan cinsel istismar olunca tutuksuz yargılamayı tercih etmişler. 

Hatanın faillerinin ortamızda dolaşıyor olması kabul edilemez. Çocuklarımız çizerek anlatmışlar. Anlaması gereken vicdansızlar anlayamamış. Buradan başta Adalet Bakanı olmak üzere uyarıyorum. Empati mahrumu kararlarla milletimizi tahrik etmeyin. Açıklan HSK soruşturması yanlışsız istikamette atılmış bir adımdır. Adaletin tecelli etmesi için hızla devamı gerekir."

'Sonuna kadar 'İstanbul Mukavelesi yaşatır' demeye devam edeceğiz!'



"Biliyorsunuz Sayın Erdoğan bir gece apansızın İstanbul Mukavelesi'ni yürürlükten kaldırmaya kalkması üzerine bir hukuk süreci başlattık. Sürecin münasebetini şahsen Danıştay tarafından ortaya konulan ve istisnasız bir formda uygulanan bir unsura dayandırdık. Bu prensip, bir süreci sona erdirme hakkı. Danıştay, karara muhalif üyeler olduğu halde müracaatımızı reddetti. Danıştay göz nazaran göre sayın Erdoğan'ın Meclis'imiz uygundur demeden onaylayamayacağı bir muahedeyi tek başına ortadan kaldırmasına cevaz vermiş oldu.

Sarfiyat ayak sadece senin gönlün olacak diye Türk milletine ziyan vermeye hakkın yok. Adalete, hukuka ülkede yaşayan tek bir ferdin inancı kalmadı. Bayanların çabası, benim mücadelemdir. Bayanların uğraşı, ÂLÂ Parti'nin çabasıdır. Asla vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar, 'İstanbul Kontratı Yaşatır' demeye devam edeceğiz."

Erdoğan'ın 'Söke söke alırlar' reaksiyonuna Akşener reaksiyon gösterdi...



"Biz de millet olarak hakkımızı, hukukumuzu 'söke söke' almasını biliriz. Lakin maalesef geçen hafta devlet geleneğimizden bir türlü nasiplenemeyen, ulu tarihimizi bilmeyen sayın Erdoğan Kanal İstanbul'a karşı durduğumuz için ikaz yaptığımız, 'İktidara geldiğimizde size tek kuruş ödemeyeceğiz' dediğimiz için çok sonlandı ve 'Boş konuşuyorlar. O parayı sizden söke söke alırlar' dedi.

Milletin adamı diyorlardı ya meğersem tahkimin avukatıymış. Seçimden kazanamayacağını anlamış diyor ki 'sizden'. Sayın Erdoğan'dan sinyali alan küçük ortak da durmadı. Hiç utanmadan Türk milletinin parasına çökecek firmaları hukuksal garanti altına alalım dedi. 

Sayın Erdoğan tarafını seç. Bu ülkenin cumhurbaşkanı mısın yoksa yabancı şirketlerin avukatı mısın? Birinci seçimde yolcu olduğunun daha yeni farkına varmış olabilirsin. Aklını başına al, kendine gel."

Akşener gündeme 'Tiksindirici borç doktrinini' getirdi.



"Uluslararası Hukuka nazaran kazın ayağı onun dediği üzere değil. Arkadaşların bol maaşlı danışmanları bunları bilmez. Onlar fakat para peşinde. Sorumlu siyaset anlayışımız gereği bir uyaralım. Milletlerarası Hukukta 'tiksindirici borç' diye bir kavram var. Bu kavram dış borç alan ve bunu milletinin menfaati yerine harcamak yerine kendi ikbali için harcayan önderler için kullanılır. Bu önderler iktidardan düştükten sonra o borcun ülkedeki vatandaşlardan değil, borcu alan önderin ferdî harcaması olarak kabul edilerek şahsen kendisinden tahsil edilmesini söyler. Memleketler arası Hukukta budur. Danışmanlar ne yapacak sanki? 

Sayın Erdoğan hiç heveslenme bu parayı milletimiz ödemeyecek. Tiksindirici borç doktrinine nazaran milletimize inat olarak yaptığını itiraf ettiğin bu projeden yaptığın şahsi borcunu şayet varsa paran şahsen sen ödeyeceksin. Birisi parayı 'söke söke alacaksa' senden alacak. Şimdiden para biriktirmeye başlarsan düzgün edersin benden söylemesi. Gelin hanım olarak bu uyarıyı size dostlukla yapmak durumundayım."
 
Üst Alt