Son Konu

Bigben, Greedfall'un Yapımcısı Spiders'ı Satın Aldı

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Bigben, Fransız asıllı video oyun geliştiricisi Spiders'ı satın almak için anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Bigben son 18 ayda satın alımlarını hızlandıran yayıncılardan biri olarak görünüyor, geçen sene Cyanide ve Eko Software'i satın alan yayıncı bu sefer de son günlerin konuşulan isimlerinden biri olan Spiders'ı bünyesine kattı.

2008 yılında kurulan Spiders'ın yaklaşık 30 çalışanı bulunuyor ve kendi oyun motorları olan Silk'e sahip. Stüdyonun odağı daha çok rol yapma oyunları ve aksiyon oyunları diyebiliriz; geliştirdikleri oyunlar arasında Mars: War Logs, Bound by Flame, The Technomancer gibi isimler bulunuyor. En yeni oyunları olan Greedfall ise Eylül ayında bizimle olacak ve bu oyunu yakından takip ettiğimizi de biliyorsunuz.
  • Beklediğimiz Indie'ler - Greedfall
Bigben'in amacı bu satın alımlarla daha geniş çaplı türdeki oyunlardan oluşan bir portfolyo yaratmak gibi görünüyor. Cyanide stüdyosunu aldıklarında bünyelerine bisiklet simülasyonları, sıra tabanlı ve gizliliğe dayalı oyunları katmış; Kylotonn Racing hisselerini artırarak da yarış simülasyonu oyunları dalında söz sahibi olmuşlardı. Spiders'ın satın alınmasıyla birlikte rol yapma oyunları türüne de sahip olmuş oldular.

Bigben, 2022 yılına kadar yapacağı satın alımlarla AA kategorisindeki video oyunları için lider yayıncılardan biri olmayı planlıyor.

Şimdi bu satın alımın ardından Greedfall'un Steam'deki geleceği merak konusu. Bigben Interactive'ın yayın haklarını aldığı The Sinking City bildiğiniz gibi Steam üzerinden değil Epic Games üzerinden yayınlandı süreli exclusive olarak. Aynı şeyi Greedfall için de yapmamaları için hiçbir sebep yok ve oyunun çıkışına da çok az bir süre kalmış durumda. Acaba bir son dakika değişikliği yaşanacak mı, göreceğiz.
 
Üst Alt