Son Konu

Obeziteyle Mücadelede Ağız Kapatan Çözüm: Manyetik Çene Kilidi

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-7d39203e27613b6f8116dbbc1220776e7235bb6a.jpg


Bir küme araştırmacı obeziteyle çaba için manyetik çene kilidi geliştirdi. Kilidi takanların ağızları yalnızca 2 milimetre açılıyor. Şahıslar sırf sıvı tüketebiliyor.





Yeni Zelanda'daki Otago Üniversitesi'ndeki araştırmacılar değişik bir aygıt geliştirdi. İngiltere'deki bilim insanlarıyla birlikte geliştirilen aygıt katı besin tüketilmesini engelliyor.

Kişiyi sıvı odaklı bir beslenmeye zorlayan aygıt iki modülden oluşan manyetik bir yapı. Azı dişlerine monte edilen manyetik modüller çenenin açılmasını engelliyor. Sadece iki milimetrelik açıklıktan ağza pipet sığabiliyor.

British Dental Journal isimli mecmuada yayımlanan makaleye nazaran 7 Yeni Zelandalı bayan çalışmalara katıldı. Bu bireyler ağızlarını yalnızca 2 milimetre açabildi. Bu müddet zarfında bayanlar basitçe erişilebilen bir sıvı diyeti uyguladı. Ortalama kilo kaybı 6.36 oldu. Bu kilonun bayanların beden tartılarının yüzde 5.1'ine denk geldiği belirtildi.

Konuşmayı da etkiledi



Çalışamlara katılanlar manyetik kilidi kullandıkları mühlet boyuca rahatsızlık yaşadıklarını ve konuşmalarında sorun olduğunu söz etti. Kimi durumlarda utandıklarını aktardı. İştirakçiler genel olarak hayatın daha az tatmin edici olduğunu deneyimledi.

Bir iştirakçi ise diyeti eritilmiş çikolata ve gazlı içeceklerle bozduğunu itiraf etti. Obeziteyle gayret için birinci ağızdan aygıt olarak tanıtılan manyetik çene kilidine reaksiyon gösterenler de oldu.

Otago Üniversitesi'nden yapılan açıklamada çene kilidinin mide ameliyatı için fazla kilolu olan bireyler için geliştirildiğini belirtti.
 
Üst Alt