Son Konu

'Aptamil' markasının mama incelemeleri! Aptamil bebek maması çeşitleri

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
aptamil_markasinin_mama_incelemeleri_1528529384_8117.jpg

Validelerin bebeklerinde tercih ettiği mama markalarından biri olan Aptamil'in incelemesini sizler için yaptık. Anaların bebekleri için makul gördüğü Aptamil maması ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar haberimizde! Aptamil mamasının içinde ne var? Aptamil maması neden tercih ediliyor? İşte Aptamil mama serisi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Bebek beslenmesinde sağlıklı gelişim ve güçlü bağışıklık sistemi için hayati bir kıymet taşıyan ana sütü, Allah (c.c) tarafından her bebeğe hususî olarak verilmiş bir mucizedir. Gerilim, üzüntü üzere duygusal durumların haricinde validelerin gündelik yaşantısında tükettiği kimi besinler sütün kesilmesine yahut azalmasına ne yazık ki neden olabilmektedir. Ana sütünü arttırmaya yönelik bitkisel kürler her ne kadar denense de kimi durumlarda süt zayıflığından ötürü ek besin arayışına geçilebiliyor. Bebekleri için en mütenasip mamayı bulmaya çalışan anaların yaygın olarak tercih ettikleri isimlerden birisi de Aptamildir. Aptamil 1, Aptamil 2, Aptamil 3, Aptamil 4, Aptamil 5 üzere bu mama serisinin veladet vaktinden bu yana 3 yaşına kadar tasarrufuna iyi eserler bulunmaktadır. İçerisinde hazır likit eserleri de bulunan Aptamil mamasında patentli prebiyotikler sayesinde zayıf olan bağışıklık sistemi güçleniyor. Aptamil markasının bilinen en net özelliği, prebiyotiklerin ana sütündeki prebiyotik lif karışımına en yakın olmasının yapılan çalışmalarla kanıtlanmış olmasıdır. 

h8ssU_1576146327_2317.jpg

Prebiyotik life yakın olan Aptamildeki postbiyotiklerde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için yararlı bakteriler oluşabiliyor ve üremesi desteklenebiliyor. Marazlara yol açan zararlı bakterilerin ise büyümesi önleniyor. 

Aptamil balık yağı, nükleotid ve taurin de içeriyor. Ek şeker içermiyor. Nişasta ve maltodekstrin de içermiyor. Ana sütünde olduğu üzere yalnızca laktoz içeriyor.  Ana sütüne yakın içeriği ile bebeğin gelişimine ek sağladığı bilinen bu mamayı kullanan analar mutlu kaldıklarını söylüyor. Bebeklerinin uzunluk ve kilo gelişimlerinin güzel olduğunu ve hastalanmadıklarını söylüyorlar. Tıpkı hengamda tadı da ana sütüne yakın olduğundan bebekleri severek içtikleri için epey mutlular. 

BjvKN_1576146448_504.png

Aptamilin yeni maması Aptamil Prosyneo prebiyotik liflerin yanı sıra ana sütünde bulunan probiyotik çeşidi bifidobakterium breve M16-V içeriyor. Bu içerikleri ile Aptamilin yeni maması prosyneo da bağışıklık sistemini destekleyici özelliğe sahip. Sezaryenle doğan bebekler veladet kanalından geçmediğinden, tevellüt kanalındaki yararlı bakterileri alamıyor. Bu nedenle bağışıklıkları olağan doğumla doğan bebeklere nazaran daha düşük oluyor. Aptamil Prosyneo maması sezaryen doğumlarda da ana sütü olmadığında ya da yetmediğinde önerilen bir mama.

Aptamil prosyneo küçük kesimlere ayrılmış proteinler içeriyor. Bu sayede bebeğin sindirimi daha kolay gerçekleşiyor. Bu özelliği ile alerji riski taşıyan bebeklerin de tasarrufunda kullanılıyor. Ek şeker içermiyor. 
Birtakım kolik ve kabızlık sorunu yaşayan bebekler için Aptamil’in kişisel içeriğe sahip Conformil maması mevcut. Aptamil Conformil kullanan analar bebeklerinin kabızlık ve gaz sıkıntısının ortadan kalktığını söylüyor. 

qnPG6_1529646804_7266.jpg

Her bebekte birebir etkiyi göstermeyen Aptamil mamaları, kimi bünyelerde kabızlık yapabiliyormuş. Kabız olan bebeklerde 'Aptamil Conformil' mamasına geçiş yapan validelerin bebeklerindeki kabızlık problemini ortadan kaldırdığını söyleyenlerde mevcut.

Bebeklerin mamanın tadına alışması için içerisine cici bebe bisküvisi atmakta yarar var. Lakin siz yeniden de hekiminize sormadan bu türlü bir süreç yapmayın. 
 
Üst Alt