Son Konu

OnePlus 7 Pro ve Xiaomi Mi 9 karşı karşıya

dadaş

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,364
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
oneplus-7-pro-ve-xiaomi-mi-9-karsi-karsiya.jpg



OnePlus 7 Pro ve Xiaomi Mi 9 karşılaştırma videosuyla karşınızdayız. Bu videomuzda, piyasaya sürüldüğünde amiral gemisi katili olarak anılan iki modeli karşı karşıya getiriyoruz. Xiaomi Mi 9 özellikleri ve OnePlus 7 Pro özellikleri ile birbiriyle kıyasıya rekabet ediyor. Peki, Mi 9 mu OnePlus 7 Pro mu?

Tasarım arasında önemli farklılıkları bulunan OnePlus 7 Pro ve Xiaomi Mi 9 kullanıcılara neler sunuyor? İki telefonunun birbirine göre avantajlı olduğu özellikler neler? Videomuzda tüm bu sorulara yanıt veriyoruz.

OnePlus 7 Pro ve Xiaomi Mi 9 karşılaştırma


Çinli üreticilerin modelleri ilk piyasaya sürüldüğünü amiral gemisi katili olarak anılmıştı. Rakiplerine göre nispeten uygun fiyatlı olmaları, buna karşılık sahip oldukları teknik özellikler iki telefonun da elini kuvvetlendiriyor. Mi 9 mu OnePlus 7 Pro mu?

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri videomuz ile baş başa bırakalım. Videonun altında karşılaştırma yazısını da bulabilirsiniz. İyi seyirler…



OnePlus 7 Pro ve Xiaomi Mi 9 karşılaştırma – Tasarım

OnePlus 7 Pro özellikleri ve Xiaomi Mi 9 özellikleri ile öne çıkan iki model. Biz de bu iki modelin özellikleriyle karşılaştırmamıza başlayalım. İlk olarak tasarım detaylarına bakmak gerekiyor.

Her iki model arasında tasarım olarak önemli farklılıklar var. Ancak ikisinin de şık bi tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Arkası cam olan telefonların her ikisi de Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Mi 9’un üçlü kamera kurulumu sol üstte konumlanırken, OnePlus 7 Pro’da bu kurulum ortada karşımıza çıkıyor.

İki cihaz da arka kapağı kıvrımlı tasarımla geliyor. Bu sayede Ele güzel bir şekilde oturuyorlar. 3.5 mm kulaklık girişinin olmadığı telefonlarda Type-C girişi altta konumlanıyor.

Yan taraflarda ses ve kilit tuşlarının yanı sıra Mi 9’da bir de sanal asistan butonu bulunuyor. OnePlus 7 Pro’da ise sağ tarafta 3 kademeli bir switch butonu yer alıyor . Bu sayede telefonu kolayca sessize veya titreşime alabiliyorsunuz.

Ön taraflara baktığımızda Mi 9’da damla çentikli bir ekran tasarımı görürken, OnePlus 7 Pro tamamen çerçevesiz ekran anlayışıyla karşımıza çıkıyor. 6.39 inçlik ekrana sahip Mi 9’a karşılık, OnePlus 7 Pro’nun ekran boyutu 6.67 inç. İki telefonun ekran çözünürlükleri de birbirinden farklı. Mi 9, 1080 x 2340 piksel Full HD+ çözünürlük sunarken, OnePlus 7 Pro 1440 x 3120 piksel 2K çözünürlük sunuyor. OnePlus 7 Pro’nun 90 Hz’lik görüntü hızı da telefonun elini kuvvetlendiriyor.

Ayrıca OnePlus 7 Pro’da çerçevesiz ekran olduğu için ön kamera da telefonun içinde gizli bir şekilde geliyor. Ön kamerayı kullanacağınızda açılıyor. Bu sistem de gayet stabil çalışıyor.

OnePlus 7 Pro ve Xiaomi Mi 9 karşılaştırma – Donanım

Her iki model de amiral gemisi katili ünvanını donanım tarafında alıyor. İki modelde de Snapdragon 855 işlemci kullanılıyor. İncelediğimiz Mi 9 modelinde 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor. OnePlus 7 Pro özellikleri ise 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olarak sıralanıyor.

Hem OnePlus 7 Pro hem de Xiaomi Mi 9 özellikleri donanım tarafında oldukça başarılı performanslar ortaya çıkarıyor. Her iki telefonla da en yüksek ayarlarda oyun oynamak mümkün.

Testlere baktığımızda Mi 9 modelinin AnTuTu Benchmark testinden 366.403, rakibinin ise 360.106 puan aldığını görüyoruz. Geekbench’te ise Mi 9 tek çekirdekte 3.455, çift çekirdekte 10.620 puan aldı. OnePlus 7 Pro ise tek çekirdekte 3.439 puana, çift çekirdekte 10.873 puana imza attı.

Skorları birbirine çok yakın iki telefon da aynı işlemciyi kullanıyor. RAM ve yazılım tarafındaki farklılıklar ise testte ufak farklılıkları ortaya çıkarıyor. Ancak telefonların günlük kullanımda verdiği performanslar hemen hemen aynı.

OnePlus 7 Pro ve Xiaomi Mi 9 karşılaştırma – Kamera

Her iki telefonun da 48 Megapiksel çözünürlüğünde ana kamerası bulunuyor. Mi 9’un ana kamerası f/1.6 diyafram değerine sahipken, OnePlus 7 Pro’nun diyafram değeri f/1.8 olarak karşımıza çıkıyor.

Fotoğraf konusunda OnePlus 7 Pro’nun bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak genel olarak iki telefon da başarılı fotoğraflar ortaya çıkarıyor. HDR konusunda da OnePlus 7 Pro’nun üstünlüğü var.

Mi 9’un ikinci kamerası 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 diyafram değerine sahip bir telefoto lens. Bu kamera ile telefon 2x optik zoom yapabiliyor. OnePlus 7 Pro modelinde ise 8 Megapiksel çözünürlüğündeki f/2.4 diyafram değerine sahip kamera 3x optik zoom yapabiliyor.

Portreye baktığımızda iki telefonun da 2x yakınlaştırmayla geldiğini görüyoruz. Mi 9 burada daha gerçek renkler verirken, OnePlus 7 Pro daha canlı bir sonuç ortaya çıkarıyor.

Telefonların üçüncü kameraları geniş açılı lenslerden oluşuyor. Burada her iki telefonda da 16 Megapiksel çözünürlüğünde kamera kullanılıyor. İki kameranın da diyafram değeri f/2.2.

Telefonların arka kamera kurulumuyla 4K 60 FPS video çekebiliyor.

Xiaomi Mi 9’un f/2.0 diyafram değerine sahip 20 Megapiksel çözünürlüğündeki ön kamerasına karşılık, OnePlus 7 Pro’nun f/2.0 diyafram değerine sahip 16 Megapiksel çözünürlüğünde ön kamerası bulunuyor.

OnePlus 7 Pro ve Xiaomi Mi 9 karşılaştırma – Batarya

Xiaomi Mi 9, 3.300 mAh’lik bataryadan beslenirken, OnePlus 7 Pro 4.000 mAh’lik bataryadan besleniyor. Batarya testine soktuğumuz iki telefondan Mi 9’un 5.166, OnePlus 7 Pro’nun ise 4.790 puan aldığını belirtelim.

OnePlus 7 Pro daha büyük bir bataryayla gelse de 2K ekrana sahip olduğu için Mi 9’dan batarya performansında bir adım geride kalıyor.

OnePlus 7 Pro ve Xiaomi Mi 9 karşılaştırma – Güvenlik

OnePlus 7 Pro özellikleri ve Xiaomi Mi 9 özellikleri tarafında son olarak güvenlik seçeneklerine bakmak gerekiyor. Her iki modelde de ekran altı parmak izi okuyucusu kullanılıyor. Ayrıca yüz tanıma özelliği de iki modelde de mevcut.

Parmak izi okuyucusu tarafında 7 Pro’nun, yüz tanımada ise Mi 9’un önde olduğu söyleyebiliriz.



 
Üst Alt