Son Konu

El Gençlestirme

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0


Ellerimiz en cefakar organımızdır. Nerdeyse bütün sevap ve günahlarımızın ortağıdır ellerimiz. Doğal olarak zamanın negatif yanlarını en çok gösteren organlarımızdan biridir ellerimiz.
Ne yapalım peki elleeimiz için.. Nemlendirelim ve gunesten korulaylım öncelikle. Ama incelen ve gevseyen el sırtı derimizi ne yapalım..
El gençleştirmenin amacı elimizin doğal görünümünü tekrar kazandırmaktır. Yaş almakla beraber çevresel etkenlerin de etkisi ileYaşlanma ile beraber ellerimizde oluşan değişiklikleri değerlendirirsek;

Cilt altı yağ dokusunun kaybı: Deri altındaki yağ dokusunun kaybına bağlı olarak el sırtındaki cilt bollaşır ve kırışır, damarlar ve kemikler belirginleşir.

Ciltte incelme ve yıpranma: Deri kurur, kırışır ve incelir, parşömen kağıdı gibi kolayca yırtılabilecek bir hal alır.

Ciltte lekelenmeler: El sırtında ‘’yaşlılık lekeleri’’ de denilen ve çoğunlukla güneşe bağlı oluşan kahverengi, kırmızı lekeler oluşur. Bir kısmı deri kanserine dönüşme riski taşır. B yüzden düzenli olarak dermatologlar tarafından kontrol edilmelidir.

Tüm Bu Olumsuzlukları Nasıl Düzeltebiliriz?
El sırtında azalmış olan cilt altı dokusunu tekrar yerine koymak, incelmiş ve yıpranmış cildin kalitesini arttırmak ve ciltte oluşmuş lekeleri ortadan kaldırmak eli eski doğal görünümüne kavuşturacaktır.

Cilt altını dolgunlaştırmak için el sırtına doğal H.A. dolgu veya daha uzun kalıcılığı olan dolgu enjeksiyonları yapılabilir.

Cilt kalitesini arttırmak ve nemlendirmek amacı ile saf hyaluronik asit ve PRP ve/veya vitamin mezoterapisi uygulamaları tercih edilmelidir.

Cilt lekeleri kimyasal soyma, lekelere özel kremler kullanılarak, prp ve/veya leke mezoterapisi ile ya da mikrodermabrazyon yapılarak ortadan kaldırılırabilir.


 
Üst Alt