Son Konu

Diş macunu tüplerinin altında bulunan renkler ne anlama geliyor? Diş macunu renk kodları neler?

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
dis_macunu_tuplerinin_altinda_bulunan_renkler_ne_anlama_geliyor_1636535747_021.jpg

Diş macunu ağız ve diş sıhhati bakımında florür ve kalsiyum içeren diş paklığını sağlayan macunumsu yapıdadır. Son periyotlarda diş macunun üzerinde bulunan renk kodlarının kimyasal oranını gösterdiği argüman ediliyor. Diş macunu tüplerinin altında farklı farklı kare ya da dikdörtgen biçiminde renklerin manası ne? İşte cevaplar...



Sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmak için ağız içinde oluşan bakteri plaklarına karşı rutin olarak diş fırçalama sürecinin yapılması gerekir. Ayrıyeten bu sistemli alışkanlığın bir modülü olarak hakikat bakım eserlerinin tercih edilmesi ve yanlışsız bir halde kullanılması epey kıymetlidir. Aksi takdirde kullanım emeli dışında kimi olumsuz tesirleri olur. Diş macunu seçiminde macunun florür içerip içermediğini bakmak gerekir. Florür diş yapısının korunmasında ve dişlerin güçlenmesinde aktif rol oynar. Lakin son periyotlarda toplumsal medyada çıkan haberlere nazaran diş macunun üzerinde bulunan renk kodlarının diş macunun ne kadar kimyasal içerdiğiyle ilgili olduğu tez ediliyor. İşte diş macunu üzerinde bulunan renkler hakkında merak edilenler:


diş macunu


Diş macunlarının üzerinde bulunan siyah, mavi, kırmızı şeritler macunun organik ya da kimyasal olduğunu belirliyor. Diş macununun art tarafına kare yahut dikdörtgen halinde tutturulmuş renkli çizgiler,  siyah olması %100, kırmızı olması %70 ve mavi olması eserin %50 kimyasal ya da içinde ilaç bileşimi olduğu manasına gelmektedir.

DİŞ MACUNU RENK KODLARININ MANASI


diş macunu kodlarının manaları


►Siyah renkli bir şerit varsa: Diş macunu tüpünün altındaki siyah renkli bir şerit, ürünün büsbütün kimyasal içerdiğine işaret ediyor.

►Kırmızı renkli bir şerit varsa: Kullandığınız macunun hem doğal hem de kimyasal bileşenlerden oluştuğunu gösterir.

►Mavi renkli bir şerit varsa: Mavi renkli bir şerit varsa, bileşimin ilaçlarla birleştirilmiş doğal eserlerden oluştuğunu gösterir.

►Yeşil renkli bir şerit varsa: Diş macunun  tüpün içinde yalnızca doğal içerikler içerdiğini ve sağlam olduğun göstermektedir.


diş macunu tüplerinin altındaki renklerin manası



 
Üst Alt