Son Konu

BKM'den kart bilgilerinin çalınması ile ilgili açıklama

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
iphone-yA4B_cover.jpg


Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan teze nazaran 460 bini aşkın Türk kullanıcının kredi kartı malumatlarının çalındığı ve bunların bir internet sitesinde satıldığı ortaya çıkmıştı. Bahisle ilgili birinci resmi açıklama kredi kartlarının Türkiye'deki sorumlu kurumlarından biri olan Bankalararası Kart Merkezi BKM'den geldi.

BKM'den kart malumatlarının çalınması ile ilgili açıklama

Açıklamada tezler konusunda tahlil yapmayan BKM. kullanıcı malumatı dışındaki süreçlerin kart çıkaran kuruluşlar tarafından takip edildiği belirtiliyor. İşte BKM'nın resmi açıklaması:

Bankalararası Kart Merkezi'nden Kamuoyu Bilgilendirmesi

Basına yansıyan, Türkiye'de birtakım kredi kartı haberlerinin çalındığına ait haberler, düzenleyici otoriteler, kart çıkaran kuruluşlar ve ilgili tüm paydaşlarca titizlikle takip edilmektedir.

Banka kartı ve kredi kartları kanun ve yönetmeliklerine nazaran memleketimizde tüm ödeme kartları, kullanıcıları dolandırıcılık risklerine karşı aktüel memleketler arası standartlarla korunmaktadır.

Türkiye'de faaliyet gösteren tüm kart çıkaran kuruluşlar, güvenlik hizmetleri ve sahtekarlıkla savaş eden tahlilleriyle kart malumatlarını sıkı bir biçimde muhafazaya her daim ihtimam göstermektedir. Bu kapsamda, hengam zaman kimi internet sitelerinden çalındığı sav edilen kartlara ait süreçler, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli tedbirler alınmaktadır.

Kamuoyuna hürmetle duyurulur.

Bankalararası Kart Merkezi

 
Üst Alt