Son Konu

Çürümeye Yüz Tutmuş NES Oyunu 9 Bin Dolara Satıldı

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
cati-katida-bulunan-nadir-nes-oyunu-ikinci-el-araba-parasina-satildi-1564992845.jpg

Koleksiyoncuların ve fanatik oyuncuların sevdikleri bir eserle karşılaştıkları hengam önemli paralar harcadığını hepimiz duyduk. Geçtiğimiz günlerde yaşanan satış da buna misal bir formda gerçekleşti.

Scott Amos, çocukluğunu geçirdiği konutun çatı katına çıktığında çocukluk anılarını canlandırıyor ve o zamanki eşyalarıyla bir çeşit nostalji yapıyordu. Eşyaları karıştırdığı devir önüne çıkan şeyse ona birkaç bin dolar kazandırdı.

cdcfffc483246f8a870c5c9c66f9aeac6680bc26.jpeg

Çatı katında gezerken Nintendo Entertainment System'a (NES) ilişkin Kid Icarus isimli oyunun açılmamış ve 1988 tarihine faturalı bir kopyasını bulan Amos, oyunu bulunca mütehassıslara götürdü. Amos, mütehassısların açıklamalarının akabinde başına talih kuşunun konduğunu fark etti.

Reno Gazette Journal'ın haberine nazaran Amos'un ailesinden hiç kimse oyunun neden orada olduğunu hatırlamıyordu. Scott için yılbaşı armağanı olarak geldiği düşünülen oyun, belli bir vade oraya atılmış ve orada unutulmuştu. Saf ki o vakitler birkaç saatlik bir parti, birkaç bin dolarlık bir koleksiyon modülüne dönüştü.

08ae63b7c5d6fae7ca3f58c7317ddd88fbd1e503.jpeg

Journal'a röportaj veren Amos, "Aslında hadise ziyadesiyle komik. Oyunu gizli bir formda gördüğüm devir birkaç yüz dolar edeceğini düşündüm. Bir sonraki gün işe gittim ve birkaç ekspere e-posta yolladım. Bir tanesi yarım saat içerisinde bana yazdı ve elimdekinin düşündüğümden çok daha kıymetli olduğunu söyledi" açıklamalarında bulundu.

Oyunu inceleyen mütehassıs Valarie McLeckie, büsbütün unutulmuş bir konumda örtülü bir kopyayı bu kadar güzel bir durumda bulmanın neredeyse bir mucize, velev tarihi bir durum olduğunu belirtti. Oyun, hafta sonu düzenlenen açık artırmada 9.000 dolara satıldı.

Parayı aldıktan sonra da açıklamalarda bulunan Amos, kendisinin bir kız kardeşi olduğunu ve parayı yarı yarıya bölüşeceklerini belirtti. Tıpkı devirde bir çeşit parti materyalinden bu parayı elde ettikleri için parayı pek de sorumlu bir halde harcamak istemediklerini belirtti. Amos, kız kardeşiyle birlikte Disney World'e bir gezi düzenleyeceklerinden de bahsetti.




 
Üst Alt