Son Konu

Apple Watch, Yakaladığı İvme ile Birlikte, Mac Bilgisayarları Tehdit Ediyor

yasuo

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
84,876
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
apple-watch-yakaladigi-ivme-ile-birlikte-mac-bilgisayarlari-tehdit-ediyor.jpg

Apple'ı inceleyemeye odaklanmış bir site olan Above Avalon'un bildirdiğine nazaran şu anda 100 milyondan fazla kişi bir Apple Watch'a sahip. Her ne kadar bu sayı epey etkileyici gözükse de, iPhone sahiplerinin yalnızca %10'una denk geliyor.

Yine bu rapora nazaran Apple, 2020 yılında 30 milyon yeni Apple Watch kullanıcısı kazandı. Bu sayının 2015, 2016 ve 2017 yıllarının toplamından daha fazla olduğu göz önüne alınırsa, kullanıcı sayısının süratle artacağı kestirim edilebilir. Diğer bir deyişle Apple Watch'un popülerliği artmaya devam ediyor ve yakın vakitte yavaşlayacak üzere gözükmüyor.

Apple Watch şu anda Apple eserleri ortasında dördüncü en büyük eser olarak öne çıkıyor ve iPhone, iPad ve Mac'in çabucak gerisinden geliyor. Eserin yalnızca 2015 yılında satışına başlandığı düşünülürse, gelinen noktanın oldukça düzgün göründüğü rahatlıkla söylenebilir. Ayrıyeten rapor, şu andaki satış çizgisinin devam etmesi durumunda 2022 yılında Watch'un, Mac'in önüne geçeceğini öngörüyor.

ABD özelinde bakıldığında ise Apple Watch'un daha da düzgün bir pozisyonda olduğu görülüyor. ABD'deki iPhone kullanıcılarının %35'i bir Apple Watch'a sahip ve rapor, iPhone'unuzu açmak için Apple Watch'u kullanmak üzere özelliklerin daha da fazla büyüme yaratacağını varsayım ediyor.

Ayrıyeten rapor, telefonunuzdaki çabucak her şeyi bileğinizden görebilmek, sıhhat ve fitness durumlarını takip edebilmek ve aksi takdirde telefonunuzu kullanacağınız kimi süreçleri gerçekleştirebilmek üzere özelliklerin çekiciliğinin, Apple Watch'un muvaffakiyetinin gerisinde olduğunu söylüyor. Bu durumun ilgi cazibeli olmasının sebebi ise birebir özelliklere sahip olan öteki kimi akıllı saatlerin Apple Watch'un muvaffakiyetini yakalayamamış olması.

Counterpoint'in söylediğine nazaran Apple, saati yalnızca iPhone kullanıcıları için tam kapasite çalışmasına rağmen, 2020'nin birinci yarısında global akıllı saat dağıtım gelirinin %51,4'üne sahipti. Daha fazla telefon satan ve öbür firmaların telefonlarıyla da uyumlu olan, misal özelliklerde akıllı saatler üreten Samsung ise yalnızca %7,2 gelir hissesine sahip. Huawei ve Garmin Samsung'a nazaran biraz daha uygun bir pozisyonda olsalar da Apple'ın çok gerisindeler ve Fitbit üzere geri kalan firmaların çok büyük bir kısmı, gelir hissesinin çok küçük bir kısmına sahipler.




 
Üst Alt