Son Konu

Af Örgütü Süleyman Soylu'nun Canlı Yayındaki Beyanlarını Twitter'dan Raporlar Yayınlayarak Yalanladı

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-15008c369139f6f6e7bcbadd023015759ddff9da.jpg


Bakalım Süleyman Soylu bu raporlarla ilgili açıklama yapacak mı?


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam Sedat Peker'in savlarını yanıtlamak için HaberTürk'te ekrana gelen Kübra Par'ın sunduğu "Açık ve Net" isimli programa katılmıştı. Moderatör Kübra Par'a gazeteciler Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy eşlik etmişti.




Programda neler konuşulduğuna ve Soylu'nun cevaplarına buradan bakabilirsiniz;

Ayrıyeten izleyicinin pek tatmin olmadığı programda Soylu, gazetecilerin soru sormasına çok fazla müsade etmedi. Bu da haliyle insanların reaksiyon göstermesine neden oldu.



Yansılara de buradan bakabilirsiniz;

Birçok bahsin ele alındığı programda Soylu, son 20 yılda eskiye göre kelam konusu olayların (işkence ve makûs muamele) artık yaşanmadığını ve Af Örgütü'nün 4,5 yıldır azapla ilgili en ufak bir şey önlerine koymadıklarını belirtti.



"Ben Memleketler arası Af Örgütü'nün muhatabıyım. Biz acayip çabalar yaptık. Bilhassa FETÖ'nün, salonda şey yapılan fotoğrafları vardı ya, bu insanlığa terstir falan. Burada biz bu Af Örgütü'yle ilgili her seferinde karşı karşıya geliriz, onlar Türkiye'ye gideceği yeri söylerler, göndeririz, her yeri ziyaret ederler. 4,5 yıldır azapla ilgili en ufak bir şey önümüze koymadılar. İnsan hakları derneklerinin hepsi siyasal gözlükle bakarlar. Türkiye'de azapla ilgili tespit yok. Berbat muamele ile ilgili tespit vardı. O da nerede biliyor musun? Uyuşturucu satıcılarından. Uyuşturucu satıcısına berbat muamele yapıyorsun diyor."

O anları buradan izleyebilirsiniz;



Canlı yayındaki bu beyanların akabinde Af Örgütü Türkiye Şubesi Bağlantı ve Kampanyalar Yöneticisi Tarık Beyhan, toplumsal medya hesabından örgütün azap ve makûs muameleyi izlediğini ve mevzuya dair bulgularını İçişleri Bakanlığı ile paylaştıklarını açıkladı. 2019 ve 2020 yılına ilişkin raporları yayınladı.



[2019 raporu:](Beyhan'ın açıklamasının akabinde örgütün Türkiye Şubesinin resmi Twitter hesabından son yıllarda basına yansıyan ve örgüt tarafından raporlanan tezlere ait açıklamalar paylaşıldı.



İşte o kimi açıklamalar;



İlgili linke buradan bakabilirsiniz. 



İlgili linke buradan bakabilirsiniz. 



İlgili linke buradan bakabilirsiniz. 



İlgili linke buradan bakabilirsiniz. 



İlgili linke buradan bakabilirsiniz. 

ANlayacağınız muhatabım dediği Af Örgütü Soylu'nun beyanını açıkça raporlarla yalanladı. Siz ne düşünüyorsunuz?


 
Üst Alt