Son Konu

Safari açığı Mac bilgisayarları tehdit ediyor!

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
safari-WsLl_cover.jpg
safari-WsLl_cover.jpg

Rakiplerine orantıyla sunduğu hizmetlerde güvenliği ön planda tutan Apple’ın, son günlerde düzenlenen bir aktiflikte, öbür tarayıcılara nazaran daha süratli ve inançlı olarak değerlendirdiği internet tarayıcısı Safari üzerinde gerçekleştirilen testlerde güvenlik açıklarının olduğu ortaya çıktı.

Safari’deki açık nedeniyle Mac bilgisayarlar tehlikede!


Kanada’nın Vancouver kentinde devam etmekte olan Pwn2Own 2019 isimli hacker etkinliğinde, Apple şirketinin kullanıcılarına sunduğu servislerden biri olan internet tarayıcısı Safari’de, 2 değerli açığın olduğu tespit edildi. Apple şirketinin bu açıklardan haberinin olduğu, ancak şimdi bu açıklar için şirket tarafından tedbirler alınmadığı bilinmekte. Açıklardan biri nedeniyle zararlı içeriklere sahip bir internet sitesine Safari üzerinden bağlanmaya çalışıldığında, Mac bilgisayarların denetimi ve sistem malumatları zararlı site başkanlarının sistemin işlemcisini hacklemesi sonucunda külliyen ele geçirilebiliyor.

   

Safari açıklarını tespit eden ekiplere ödül!

Safari’de konum alan açıkları tespit eden ekiplerden, Fluoroacetate ekibi Sandbox açığını tespit ederek 55 bin dolar armağan kazanırken bu açıkla ilgili Apple tarafından bir güncelleme yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda şimdi bir haber yok.

Güvenlik açısından daha kıymetli olan açığı tespit eden Phoenhex & qwerty ekibi ise 45 bin dolar mükafatla ödüllendirilirken,şirketin bu açığın giderilmesine yönelik bir güncelleme yayınlaması bekleniyor. Phoenhex & qwerty ekibinin tespit ettiği açığın daha kıymetli olmasına rağmen aldıkları mükafatın daha az olması ise Apple şirketi tarafından bu açığın daha evvelden bilinmesi olarak bedellendiriliyor.

 
Üst Alt