Son Konu

Tülleri pratik ütüleme önerileri

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Bayanların en zoruna giden ütüleme işlerinin arasında tüller listenin başında gelmektedir. Hassas yapısı olmasından ötürü yanma ve kırışma riski oluşturabilir. Evet, tüller kısa yoldan nasıl ütülenir? Tülleri ütülemenin pratik yolları nelerdir? İşte, cevaplar....

Tüller kendi aralarında çeşitlik göstermektedir. Birden çokça tül örneği mevcut olduğundan ütülerken bu haberin göz önünde bulundurulması gerekmektedir.Tüller hassas bir yapıda olduğundan çabuk kirlenebilir ve çabuk kırışmaktadır. Çabuk kırışma sorunu yaşayan hassas hane eşyalarından biri olan tüllerde gerçekleşen bu cins meseleleri önlemek ismine derlediğimiz usulleri sizler için sayfamızda paylaşıyoruz. Tüller nasıl ütülenir? Tülleri kırışmadan ütülmenin yolları nelerdir? Yanma riski taşıyan tüller ütülenirken hangi metotlar uygulanmalıdır? Merak ettiğiniz cevapları sayfamızın içeriğinde bulabilirsiniz...

TÜLLER NASIL ÜTÜLENMELİ?

- Tül perdelerin pratik ütülenmesi için öncelikle yıkanma aşamasına itina gösterilmelidir. Perdeleri hassas ayarda çamaşır makinesinde yıkadıktan sonra kurutma makineleri mekanına açık havada kurutmayı tercih ediniz.

LooeH_1564834871_3776.jpg

- Tülleri makineden çıkardıktan sonra yavaş hareketlerle gerdirmeyi ve çırpmayı deneyiniz. Bu sayede az kırışıklık olacak ve daha kolay ütüleme sağlamış olacaksınız.

hjWHT_1564834947_5132.jpeg

- Tülleri elinizle yıkıyorsanız, yıkama sürecini soğuk su ile yapınız bu sayede tüller parlaklık kazanacaktır. Yıkama bittikten sonra elinizle sıkmak mekanına hür kurumaya bırakınız.

- Ütüyü en hassas ayara getirerek tülleri ütülerseniz hem yanma hem de tüle rastgele bir zarar verme riskini ortadan kaldırmış olabilirsiniz.

- Perdeyi ütü masasının üzerinde yahut düzgün bir tabanda ütülemek de nispeten değerlidir. Kırışıklıkların daha kolay bir halde açılması düz yer ile bağlıdır.

- Perdeleri dikey olarak ütülemek de hem kolaylık hem de vakitten tasarruf sağlamaktadır. Buna karşın kırışıklık varsa en son yol sağlam bir kuru temizlemeci düşünülmelidir.

- Kalın tüllü perdelerdeki kırışıklıkları gidermek için ütüyü perdenin üzerinden yukarıdan aşağı buhar ve ısı vererek yapabilirsiniz. Ütüyü çok çokça perdenin üzerinde tutmayınız.

- Kalın tüllü perdelerdeki kırışıklıkları elektrikli süpürge makinesi ile düzeltebilirsiniz. Perdeyi çekiştirmeden yavaş hareketlerle elektrik süpürgesini kırışıklıkların üzerine tutunuz.
 
Üst Alt