Son Konu

Blasphemous'un Farklı Sonlarına Nasıl Ulaşılır?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

10 Eylül'de çıkışını gerçekleştiren Blasphemous bence Souls serisinin ve o tür hikaye anlatımının, keşfedilmesi zor gizlerin hayranı olan oyuncular için bulunmaz bir nimet. Oyunun devasa ve dört bir yandan birbirine bağlantılı haritasında resmen çok sayıda gizem, bazılarını bulması oldukça güç gizli öğeler bulunuyor. Gizemli görev zincirleri, doğru seçim yapmanızı gerektiren NPC hikayeleri de işin bonusu.

Blasphemous'un iki farklı sonu bulunuyor ve eğer oldukça iyi gizlenmiş bir gizemi ortaya çıkarmadıysanız ulaşacağınız son oyunun kötü sonu. "Ending B" olarak geçen bu sonun başarım ismi "The Path of Unworthy". Oyunun son bölgesi olan Dambulatory of His Holiness'ta His Holiness Escribar & Last Son of the Miracle'ı öldürdüğünüzde bu sona ulaşıyorsunuz. Burada ufak bir spoiler vereyim, sadece isteyenler okusun: Son boss'u öldürdükten sonra sağ tarafa gidiyor ve küllerden oluşan bir tepeye tırmanmaya başlıyoruz. Ancak "unworthy" yani "hak etmeyen" olduğumuz için küller tarafından yutuluyoruz ve bizden geriye oyunun başında da gördüğümüz gibi yüzlerce maskeden biri geriye kalıyor. Bu sonla oyunu bitirince ayrıca True Apostasy kostümünü de açmış oluyoruz.

blasp1.jpg

Oyunu bu sonla bitirince tüm çabalarınız boşa gitmiş olmuyor, çünkü oyun kayıt dosyanızı yenilemiyor ve boss'tan hemen öncesine tekrar geri dönebiliyorsunuz. İşte bu sayede oyunun gerçek ve iyi sonuna ulaşabileceğiz.

"Ending A" olarak geçen sona ulaşmak için biraz çaba göstermemiz gerek.

İlk olarak henüz almadıysanız Graveyard of the Peaks bölgesine geri dönün ve buradaki Suçluluk Odası'na giderek Immaculate Bead ismindeki boncuğu alın. Bu tespih boncuğunun açıklamasını okuduğunuzda hiçbir özelliği olmadığını göreceksiniz, bu sadece kusursuz bir boncuk. "Pürüzsün yüzeyi ateşli parmaklarca lekelenmemiş bir boncuk" diyor açıklamasında.

O halde işe bu boncuğu lekemekle başlayalım :)

Bu boncuğu tesbihimize taktıktan sonra her öldüğümüzde günahlarımızı bu boncuk absorbe ediyor ve bozulmaya başlıyor. Üç kez öldüğümüzde ise boncuk kararıyor ve ismi Weight of True Guilt oluyor.

blasp2.jpg

Sıradaki işlem biraz uzun sürecek. Oyun dünyasında toplam 7 tane Suçluluk Odası var, bu odalarda günahlarınızdan arınabiliyorsunuz normalde. Ancak bu odalara bozulmuş olan Weight of True Guilt boncuğunu tesbihinize takmış halde girerseniz, günahlarınızı silen heykelleri parçaladığınızda altlarında bir portal beliriyor ve bu portaldan geçerek üzerinize dalga dalga gelen düşmanlarla karşılaştığınız bir odaya giriyorsunuz.

Her odayı tamamladığınzıda çeşitli ödüller kazanıyorsunuz ama bizi ilgilendiren hepsini temizlediğimizde kazandığımız Custodia of Sin eşyası. Bu eşyanın açıklamasında şu sözler yazılı: "Kılıcının muhafızlığı altında, Çarpık olanın heykeline çivilenmiş Degracious'tan ufak bir hediye. Bu Mucizeden çıkan dikenler günah ve kabahatla beslenir, sahibinin taşıdığı vicdan azabıyla büyür."

Şimdi bu eşyaya sahip durumdayken tekrar His Holiness Escribar & Last Son of the Miracle savaşına dönün. Bu savaştan galip çıktığınızda sağa giderek Degracious'la konuşun ve küllerden oluşan tepeye tırmanmaya başlayın. Böylece en yukarıdaki tahta oturacak (bu da tam bir Dark Souls atıfı değil mi sizce de?) ve yeni bir bitiş sahnesiyle karşılaşacaksınız. Oyunu bu sonla bitirince The Path of the Believer başarımına sahip oluyor ve Son of the Miracle kostümünü açıyorsunuz.
 
Üst Alt