Son Konu

10 ABD’li Yatırımcıdan 1’i Riskli Bir Varlık Olarak Görmesine Rağmen Kriptoya Sahip

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
anket-kripto-para.jpg

Amerika Birleşik Devletleri’ne yatırım yapmak kelam konusu olduğunda, kripto yatırımı süratle ön plana çıkıyor. Datalar, Bitcoin yatırımcılarının sayısının sırf son üç yılda üç katına çıktığını gösteriyor. Bu, çoğunlukla yaşanan boğa piyasaları tarafından tetiklendi. Yakın tarihli bir anket, ABD’de kripto yatırımcılarının sayısının artmaya devam ettiğini gösterdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter
ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Toplanan datalar, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki her 10 bireyden birinin şu anda kripto para ünitesine yatırım yaptığını gösterdi. Şu anda kripto para ünitelerine yatırım yapan toplam %11’de erkeklerin sayısı bayanlardan daha yüksekti. Kriptoya yatırım yapan bayanlar, bayan nüfusunun %7’sini oluşturuyor. Kriptolara yatırım yapan erkekler, erkek nüfusun %16’sını oluşturuyor. Irk ve etnik kümeler ve yaş üzere faktörler ortasında da eşitsizlikler görülüyor.



18-34 yaş ortasındaki bireylerin %15’i kripto paralara yatırım yaptı. 35-64 yaşları, nüfusunun %11’i ile yakından takip etti. 65 yaş ve üstü en düşük yaş iken, bu nüfusun yalnızca %4’ü kripto para ünitelerine yatırım yaptı.

Değişik bir halde, yatırımcıların yalnızca %3’ü dijital varlıkların büyümesini gördükleri için kripto para ünitelerine girdiklerini söyledi. Birden fazla (%60), uzun vadeli büyüme potansiyeli nedeniyle kriptolara yatırım yapmayı kabul etti. Daha az bir yüzde (%44), kısa vadeli büyüme olasılıkları için kriptoya yatırım yaptıklarını söyledi.

Pekala Ya Risk?


Piyasadaki optimistlik, bilhassa yeni yatırımcılar ortasında arttı. Anket yapıldığında, yatırımcıların üçte biri Bitcoin fiyatının daha fazla büyümeye bağlı olduğuna inanıyordu. Eski yatırımcıların yalnızca %20’si BTC fiyatının şu an olduğundan daha fazla artacağına inanıyor.

Kripto yatırımcılarının yarısı yalnızca geçen yıl yatırım yapmaya başlamıştı. Şahısların %65’i cep telefonu kullanarak yatırım yaptıklarını söyledi. %23’ü alım satım yapmak için self servis bir web sitesi kullanıyor.

Risk profilleri idare konseyi genelinde değişiyordu. En yüksek sayı (%45), kriptonun yüksek riskli bir yatırım olduğuna inandıklarını söyledi. %31’i orta riski, %6 düşük risk ve %9′ ise risk olmadığını düşünüyor. Çoğunluğun kripto para ünitelerini hala riskli bir yatırım olarak gördüğünü gösteriyor.

Ancak buna karşın kripto para ünitelerine yapılan yatırım artmaya devam ediyor.


 
Üst Alt