Son Konu

Rare Artık Yeni Serilere Odaklanmakta Kararlı

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
content_65613.jpg

Yılların eskitemediği efsane geliştiricilerden biri Rare. Uzun süre boyunca eski şaşalı günlerine dönmeye çalışan yapımcı, Sea of Thieves ile birlikte aradığını bulmuştu. SoT ile gelen spot ışığını yeni oyunları Everwild üzerinde kullanmak isteyen firma, bir yandan da Battletoads'u küllerinden diriltmeye çalışıyor. Fakat Battletoads, firmadan gelecek son klasik çalışması olabilir.

Evet, Rare artık 90'ların klasikleri ile uğraşmak istemiyor. Yapımcı firma bunun yerine yeni oyunlar yaratmakta kararlı. Rare'in Marka Stratejisi ve Topluluk Yönetmeni Simon Prodger, GamesIndustry.biz'e verdiği röportajda şu ifadeleri kullanmış: "Yeni şeyler üretmek Rare'in DNA'sının büyük bir parçası. Yaptığımız tek şey bunu resmileştirmek oldu."





Son yıllarda topluluğun bakışının büyük oranda değiştiğini vurgulayan Prodger, Banjo ya da Perfect Dark gibi oyunlara eskisi kadar talep olmadığını ifade etti. Prodger: "İnsanlar Everwild için çok heyecanlandı. 'Neden Banjo 3 değil' gibi geri dönüşler almadık. Stüdyomuz gibi hayranlarımız da değişim gösterdi."

Battletoads'un geri dönüşü üzerinde çalışan Dlala Studios hakkında da olumlu ifadeler kullanan Prodger, bunun Rare için de ilginç bir "deney" olduğunu ifade etti. Prodger, bu tarz indie stüdyoların bazı Rare oyunları üzerinde çalışabileceğine işaret eden ipuçları da verdi.

Kısacası şimdilik her şey Rare'in planladığı gibi gidiyor. Sea of Thieves büyük güncellemeler ile birlikte oyuncu sayısını artırırken, Everwild'ın geliştirme süreci de yolunda gibi gözüküyor. 

 
Üst Alt