Son Konu

Microsoft, Office Android Uygulamaları İçin Chrome OS Desteğini Sonlandırıyor

bilgisayarci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,563
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
95
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
OfficeAndroid.jpg

Android uygulamalarını çalıştırma yeteneği, çağdaş Chromebook’ların en güzel özelliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu sayede tonlarca tanınan uygulamaya bir dizüstü bilgisayar aracılığıyla kolay kolay erişilebiliyor. Lakin görünen o ki Microsoft, bu vizyonu tam olarak paylaşmıyor. O denli ki, 18 Eylül tarihinden itibaren Microsoft Office Android uygulamaları artık Chrome OS’da çalışmayacak. Bu durum, hem geçen yıl başlatılan birleşik Office uygulamasını hem de Outlook’u içeriyor.

Birtakım kullanıcılar, uygulamaları kullanırken takviyenin sona ereceğine dair bildirimler görmeye başlamışlardı. Bunun üzerine şirket, Chromebook’lar hakkındaki bu haberi doğruladı. Microsoft’un bu atağındaki temel hedefi, kullanıcıları Office.com ve Outlook.com üzere web tabanlı tecrübelere taşımak. Bu tecrübelerin kullanımı fiyatsız lakin özellik seti biraz daha sonlu.

MicrosoftOffice-640x395.webp


Microsoft’un masaüstü bilgisayarlarda fiyatsız Office sürümleriyle ilgili izlediği yol bu olduğundan, durum pek de şaşırtan değil. Aslında şirketin, Office taşınabilir uygulamaları için 10,1 inçten daha büyük ekranlarda belge düzenlemek için Microsoft 365 aboneliğine sahip olmayı gerektiren bir prensibi bulunuyor.

Birkaç yıl evvel şirket, Windows 10 Mobile ve PC’ler için Windows 10’da çalışacak Office “mobil” uygulamalarına sahipti ve kullanıcılar bir mühlet için evrakları bu formda düzenleyebiliyordu. Lakin günümüzde Windows PC’ler, kullanıcıları her bir uygulamanın web sürümlerine yönlendiren birleşik bir Office uygulaması ile birlikte geliyor. Chrome OS’da da geçilmesi planlanan siyaset buna çok benziyor.
 
Üst Alt