Son Konu

Ponzi Şeması, Onmilyonluk Bitcoin’leri Taşıdı! Satış Mı Yapacak?

elektronikci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,387
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Ponzi-Schema-7.jpg

Daha önce Rusya’daki Finiko Ponzi şeması tarafından kontrol edilen bir cüzdandan büyük miktarda Bitcoin çekildiği bildirildi. Cüzdanın bilinmeyen sahipleri bu ay 48 milyon dolar değerinde coin transfer etti. BTC daha sonra küçük miktarlara bölündü ve farklı adreslere yatırıldı.

Ponzi şeması 750 Bitcoin (BTC) kaldırdı


Forklog’un bildirdiğine göre, kripto Ponzi şeması Finiko tarafından kullanılan cüzdanlardan birinden, yaklaşık 48 milyon dolar değerinde toplam 750 BTC çekildi. Youtuber Andrey Alistarov, Kasım ayının başından bu yana her biri 250 BTC’lik üç ayrı işlemde yapıldığını ortaya koyarak transferle ilgili haberi verdi.

Blockchain analiz platformu Crystal Blockchain’den alınan verilere göre, Bitcoin başlangıçta tek bir adrese taşındı ve ardından kripto para borsası Huobi‘deki başka bir cüzdana gönderildi. Kripto fonları daha sonra daha küçük miktarlara bölündü ve diğer adreslere aktarıldı.

image-66.png

Alistarov, bu işlemlerin Finiko’nun hâlâ kaçak olan üç üst düzey üyesi tarafından yapıldığını iddia ediyor. Piramidin kurucusu Kirill Doronin’in yakın ortakları olan Zygmunt Zygmuntovich, Marat Sabirov ve Edward Sabirov, kripto yatırım planı bu yaz çöktüğü için tutuklanmaktan kaçınarak Rusya Federasyonu’ndan ayrılmayı başardılar. Rus vlogger, Finiko kurucu ortaklarının parayı birden fazla işlemde bilerek transfer ettiğini söylüyor:

Neden şimdiye kadar kilitlenmedikleri belli değil, çünkü uzun süredir dolandırıcı olarak itam edildiler. Açık olan bir şey varsa, şu anda para nakde çevriliyor.

Rusya yetkililer Finiko ponzi şemasını soruşturuyor

Rusya’daki yetkililer şu anda, kendisini “otomatik kâr üretim sistemi” olarak tanıtan ve olağanüstü yüksek getiri vaat eden Finiko ile ilgili tüm gerçekleri ortaya çıkarmak için çalışıyorlar. Dolandırıcılığın büyük boyutu nedeniyle, federal İçişleri Bakanlığı soruşturmayı devraldı. Finiko, tartışmasız 1990’lardaki kötü şöhretli MMM’den bu yana Rusya’nın en büyük ponzi şeması olarak kabul ediliyor. Dolandırıcılığın resmi olarak kayıtlı kayıpları 14 milyon dolara ulaşırken, bağımsız tahminler toplamın 4 milyar doları aşmasının daha muhtemel olduğunu söylüyor.

Son olarak, Blockchain soruşturma firması Chainalysis, Ponzi planının Aralık 2019 ile Ağustos 2021 arasında yatırımcılardan 800.000 ayrı mevduatta 1,5 milyar doların üzerinde Bitcoin (BTC) aldığını söylüyor.
 
Üst Alt