Son Konu

Samsung, Telefonlarındaki Reklamları Kaldıracağını Açıkladı

seocu

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,414
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
samsung-galaxy-s21-fe-8gb-ram-ile-geekbench-te-listelendi-technopat-1.jpg

Bu haber, birinci olarak Güney Koreli haber ajansı Yonhap tarafından aktarıldı. Daha sonra ise Samsung, The Verge’e yaptığı bir açıklamayla bu haberi doğruladı. ArsTechnica’nın haberine nazaran, Güney Koreli teknoloji üreticisinin bahis ile ilgili olarak yaptığı resmi açıklama ise şöyleydi:

“Samsung; Samsung Weather, Samsung Hisse ve Samsung Theme de dahil olmak üzere özel uygulamalarındaki reklamları durdurma kararı aldı. İlgili güncelleme bu yıl içinde hazır olacak.” 

Samsung’un akıllı telefonlarında bulunan Bixby, Samsung Health ve Samsung Weather üzere kendi uygulamalarında, büyük banner reklamları bulunuyor ve bu reklamların kimileri, olağanda uygulama logosunun ya da navigasyon bilgisinin olmasını bekleyeceğiniz bir yer olan sağ üstte yer alıyor. Bundan daha berbatı ise, Samsung uygulamalarında bulunan bildirim reklamları. Bu reklamlar, rastgele bir Samsung uygulaması tarafından kullanıcıları rastgele bir şey satın almaya ya da yeni bir uygulama yüklemeye yönlendirmek için gönderilen bildirimlerden ibaret.

Samsung, şu anda yaptığı bu açıklamanın kapsamına girmeyen pek çok yerde reklamlarını gizliyor. Bununla birlikte teknoloji şirketi, kullanıcılarından gelen “Reklam göstermeyi bırakın.” halindeki geri bildirimlere karşılık olarak bu değişikliği yaptığını söz etti. Güney Koreli şirketin telefonlarındaki reklamların kaldırılması, şirketin yazılımının kullanıcılara daha cazip gelmesini sağlayabilir.

Google ve Apple, akıllı telefonlarında izafî olarak daha bütün bir yazılım sunuyor; buna karşılık Samsung’un yazılımı ise bütün Google uygulamalarının yanı sıra, çok sayıda stok uygulamayı da barındırıyor. Bu da telefonda neredeyse her şeyden iki tane olmasına neden oluyor. İki tane uygulama mağazası, iki tane tarayıcı, iki tane galeri… Bu da arayüzün karmaşık bir hale gelmesine ve kullanıcı tecrübesinin olumsuz etkilenmesine neden olmakta.
 
Üst Alt